rv
Volledig scherm
PREMIUM
© rv

De wereldwijde race naar het coronavaccin (deel 1): de kansen van de acht koplopers op een rij

Vanaf vandaag test Janssen Pharmaceutica een coronavaccin uit op liefst 60.000 proefpersonen in Brazilië, Chili en de VS. Daarmee vervoegt het van oorsprong Belgische farmabedrijf de kopgroep in de wereldwijde race naar een werkende inenting. Nu al acht gegadigden zijn in de cruciale klinische 'fase 3' beland. Enkele firma's blijven overtuigd nog dít jaar de eindmeet te halen. De kansen van de koplopers op een rij.

10 reacties

 • Petra Haegebaert

  7 maanden geleden
  Ik wacht 10 jaar om mij te laten vaccineren. Want sommige vaccins veranderen je genen waardoor je andere ziektes kunt krijgen, deze nieuwe ziektes zijn ook NIET gekend. Zijn ze wel te behandelen?
 • Jan Mertens

  9 maanden geleden
  De meeste mensen zullen wat schrik hebben voor het virus en diepe angst voor het vaccin.
 • Johan Van den Bergh

  9 maanden geleden
  Ik zal als triple-!risicopatiënt niet de eerste zijn om een mogelijk vaccin te laten inspuiten. Ik wacht af tot ik hoor welke bijwerkingen enzo er zouden kunnen zijn. Ze kunnen ook helemaal niet testen wat zulk vaccin doet bij mensen die redelijk wat veel medicatie moeten nemen om in leven te blijven ( meer dan men denkt) zials ik. Ik ben al 2x getest op het coronavirus in de laatste 4 weken. Allebei negatief. Mijn sociale contacten zijn nu extra opminimum gezet. Veel contact via facebook !
 • Marc De Metsler

  9 maanden geleden
  Doe maar in mijn lichaam waar ik baas over ben komt die vuiligheid er niet in, ik heb daar geen vertrouwen in doei @ Gertie Daerden groot gelijk
 • Lecocq Daniel

  9 maanden geleden
  Als er meerdere vaccins op de markt komen, mogen we dan zelf kiezen welk vaccin we ons vertrouwen schenken of gaan de politici dat in onze plaats beslissen?

Wetenschap & Planeet