De corona-afdeling van het UZ Gent
Volledig scherm
PREMIUM
De corona-afdeling van het UZ Gent © Wannes Nimmegeers

De slooptocht van het coronavirus in het lichaam: bijna geen orgaan blijft onberoerd

Artsen en wetenschappers beginnen de slooptocht van het coronavirus in het lichaam te doorgronden en staan daarbij perplex van wat ze zien. Het neemt patiënten echt van kop tot teen te grazen. “Dit virus is compleet anders dan we tot nu toe hebben gezien.”

19 reacties

 • Joan Lute

  1 jaar geleden
  Ik geloof absoluut dat een virus met groot gemak ons lichaam compleet kan ruïneren want elke schakel in ons lichaam kan andere schakels doen falen wanneer ze aangetast zijn. Door de ernst van heel deze pandemie te minimaliseren en de maatregelen naast je neer te leggen maak je jezelf tot het grootste gevaar voor de medemens. Had men de lockdown nog één maand volgehouden dan was de kans op een verslagen vijand heel reëel. Nu vrees ik tijdelijk inslapen virus met grote comeback na september.
 • Tony Vilters

  1 jaar geleden
  Ongelofelijk dat men alles wil open gooien. En het duurt nog vele jaren voor een duurzaam vaccin. In elk geval, alle horeca dicht houden.
 • Annie Vancauteren

  1 jaar geleden
  En als ge dat niet gelooft. Maken ze u iets anders wijs
 • william De Ruyck

  1 jaar geleden
  Àls dit correcte info is - dan is het zeker veel te vroeg om de nieuwe maatregelen toe te passen - Blijf in je kot , - is na dit artikel te lezen , de boodschap -
 • Johny Vermeiren

  1 jaar geleden
  Velen zouden dit artikel moeten lezen of eens een bezoekje aan IC moeten brengen! Het leven zal nooit meer hetzelfe zijn, hopelijk een vaccin voor iedereen!
 1. Ook in ons land nieuwe coronavariant die besmettelijkste zou kunnen zijn tot nu toe: wat is er aan de hand en moeten we ons zorgen maken?

  Ook in ons land nieuwe coronavari­ant die besmette­lijk­ste zou kunnen zijn tot nu toe: wat is er aan de hand en moeten we ons zorgen maken?

  In het Verenigd Koninkrijk is een nieuwe stam van het coronavirus opgedoken die experten op het puntje van hun stoel heeft. AY.4.2 is een afstammeling van de bekende deltavariant en zou volgens de eerste onderzoeksresultaten “de meest besmettelijke coronavirusstam” zijn “sinds het begin van de pandemie”. Wat is er aan de hand? Is de stam ook al opgedoken in ons land? En moeten we ons zorgen maken? Viroloog Marc Van Ranst geeft uitleg.

Wetenschap & Planeet