epa09886013 Numerous people enjoy a warm day at Morro Jable beach in Fuerteventura, Canary Island, Spain, 12 April 2022. EPA/Carlos de Saa
Volledig scherm
PREMIUM
epa09886013 Numerous people enjoy a warm day at Morro Jable beach in Fuerteventura, Canary Island, Spain, 12 April 2022. EPA/Carlos de Saa © ANP / EPA

De ene mens houdt van warmte, de andere kan er niet tegen: professor legt uit: “Het wereldrecord zweten staat op 3,07 liter in één uur”

Er is een warmtegolf op komst, met temperaturen die dagenlang tegen de 30 graden aanschurken. De hemel voor de ene, de hel voor de andere. Maar waarom kunnen sommige mensen beter tegen hoge temperaturen dan andere? Hein Daanen, professor in environmental exercise physiology aan de Vrije Universiteit Amsterdam, legt uit.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. De verschillende soorten DNA-tests: wat kosten die en word je er wijzer van? “Het commercieel belang van de aanbieder is meestal groter dan het nut”
  PREMIUM

  De verschil­len­de soorten DNA-tests: wat kosten die en word je er wijzer van? “Het commerci­eel belang van de aanbieder is meestal groter dan het nut”

  Onbekende neven, hét bewijs dat je afstamt van een beroemdheid, willen weten waar je roots liggen of zekerheid over wie je vader (niet) is: er zijn zoveel redenen waarom je jouw DNA zou willen laten onderzoeken. En bijna evenveel bedrijven die DNA-testen aanbieden. Welke test moet je kiezen, hoeveel kost dat en wat kom je ermee te weten? Onze journaliste probeerde er één uit om een familiemysterie op te lossen. Twee experten zetten de puntjes op de i.