Moncef Slaoui: ‘Gelukkig neemt het aantal mensen gekant tegen vaccins af. Ik denk niet dat ze groeps­immuniteit zullen verhinderen.’
Volledig scherm
PREMIUM
Moncef Slaoui: ‘Gelukkig neemt het aantal mensen gekant tegen vaccins af. Ik denk niet dat ze groeps­immuniteit zullen verhinderen.’ © Kyle Myles

De Belg die ons binnen het jaar een vaccin bezorgde: “De wereld mag België danken”

Hij zorgde er, na een opdracht van president Trump, voor dat de VS – en dus ook wij – binnen het jaar een corona­vaccin hadden. “Er is fenomenaal veel mogelijk als de politiek wetenschappers beslissingsmacht geeft”, zegt de Marokkaanse Belg Moncef Slaoui (61) aan De Morgen. 

 1. ‘Topdokter’ legt uit hoe je je brein kan trainen en rust kan gunnen: “Zelfs de kleinste positieve gedachte kan de elektrische activiteit veranderen”
  PREMIUM

  ‘Topdokter’ legt uit hoe je je brein kan trainen en rust kan gunnen: “Zelfs de kleinste positieve gedachte kan de elektri­sche activiteit veranderen”

  Geen orgaan zo boeiend en mysterieus als onze hersenen, vindt neurochirurge Veerle Visser-Vandewalle (55), bij het grote publiek bekend als topdokter in de gelijknamige serie op Vier. “Zien hoe taxichauffeurs uit Londen, die het hele stadsplan uit hun hoofd kennen, een grotere hippocampus ontwikkelen ... Mooi toch?” De les die we daar allemaal uit kunnen onthouden: oefening baart kunst, ook voor ons brein. Maar hoe werkt ons brein? Wat kunnen we doen om het zolang mogelijk in topvorm te houden? En kunnen aandoeningen als dementie door hersenoefeningen behandeld worden?
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!

Wetenschap & Planeet