Daniël (6) en moeder Rita Maris.
Volledig scherm
PREMIUM
Daniël (6) en moeder Rita Maris. © William Hoogteyling

Daniël (6) heeft een eetstoornis en lust maar zes dingen

Op het eerste gezicht lijkt er niets aan de hand. Daniël is een spontaan Nederlands jongetje van 6 jaar dat trots zijn zelfgebouwde legohelikopter laat zien aan ‘de meneer van de krant’ en de complimenten over het bouwwerkje blij in ontvangst neemt. Toch maakt zijn moeder zich zorgen. 

5 reacties

 • vryna damart

  2 uur geleden
  Als ik mijn bord niet leegat mocht ik het verder in de garage opeten. Op was het hoor en ik lust nu alles, echt alles. Leg nog wat meer eieren onder jonge kinderen, ze lopen over het hoofd van hun ouders.
 • Guy Stanbel

  3 weken geleden
  Een stoornis? Mensen toch, dat is gewoon eigen aan de leeftijd! Wat een drama allemaal...
 • Frans Peeters

  1 maand geleden
  Ik noem het een opvoedingsstoornis van de ouders. Ik eet letterlijk alles maar ben van een normale generatie.
 • Walter Van Criekinge

  1 maand geleden
  Proficiat Wendy Francken en dat verdien t u. Zo een zware taak word nog steeds onderschat. Het gaat jullie goed.
 • Wendy Francken

  1 maand geleden
  Mijn zoon heeft zware ADHD, OCD en ODD. Ook heeft hij een panische angst van bepaalde voedingsmiddelen. Al van toen hij een baby was. Elke maaltijd is moeilijk tenzij het enkel veilige maar vaak minder gezonde producten bevat. Met heel veel geduld, liefde en vertrouwen heeft hij nu een ruim voedingspalet. Het blijft moeilijk, maar hij is al in het stadium dat hij beseft dat dingen vaak toch lekker zullen zijn ondanks zijn angst. Dus hij probeert steeds vaker nieuwe dingen. Ik ben zo trots.
 1. Joe (22) kreeg nieuw gezicht én twee nieuwe handen na auto-ongeluk: nog maar derde poging ooit voor deze zware ingreep

  Joe (22) kreeg nieuw gezicht én twee nieuwe handen na au­to-ongeluk: nog maar derde poging ooit voor deze zware ingreep

  Het gaat goed met de 22-jarige Joe DiMeo uit New Jersey. Een half jaar geleden ging hij onder het mes voor een uiterst zeldzame chirurgische ingreep. Zijn beide handen werden geamputeerd en vervangen door die van een donor, én hij onderging ook een gezichtstransplantatie. Het is nog maar de derde keer dat een team chirurgen zo’n poging onderneemt. Dankzij 3D-geprinte modellen van het Leuvense bedrijf Materialise kon de operatie vooraf minutieus voorbereid worden.
 2. ‘Topdokter’ legt uit hoe je je brein kan trainen en rust kan gunnen: “Zelfs de kleinste positieve gedachte kan de elektrische activiteit veranderen”
  PREMIUM

  ‘Topdokter’ legt uit hoe je je brein kan trainen en rust kan gunnen: “Zelfs de kleinste positieve gedachte kan de elektri­sche activiteit veranderen”

  Geen orgaan zo boeiend en mysterieus als onze hersenen, vindt neurochirurge Veerle Visser-Vandewalle (55), bij het grote publiek bekend als topdokter in de gelijknamige serie op Vier. “Zien hoe taxichauffeurs uit Londen, die het hele stadsplan uit hun hoofd kennen, een grotere hippocampus ontwikkelen ... Mooi toch?” De les die we daar allemaal uit kunnen onthouden: oefening baart kunst, ook voor ons brein. Maar hoe werkt ons brein? Wat kunnen we doen om het zolang mogelijk in topvorm te houden? En kunnen aandoeningen als dementie door hersenoefeningen behandeld worden?
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

Wetenschap & Planeet