Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

Daarom moeten leerlingen in de lagere school geen mondmasker dragen

Voor iedereen ouder dan twaalf jaar geldt in ons land op verschillende openbare plaatsen een mondmaskerplicht. In het secundair onderwijs moeten leerlingen het bijna de hele dag lang dragen. Waarom geldt diezelfde maatregel niet voor de kinderen jonger dan 12 en in het basisonderwijs? “Jonge kinderen blijken minder besmettelijk”, klinkt het op de persconferentie van het Crisiscentrum. “Bovendien stijgt de kans op besmetting zelfs wanneer een mondmasker foutief wordt gedragen”. 

  1. Zanger die ook Trumps steroïden kreeg: “Ik begrijp zijn euforische Chuck Norris-gevoel, maar het is vals: dit is een drug”

    Zanger die ook Trumps steroïden kreeg: “Ik begrijp zijn euforische Chuck Nor­ris-ge­voel, maar het is vals: dit is een drug”

    “Ik voelde mij beter dan twintig jaar geleden”, zegt de Amerikaanse zanger Andrew Leahey, die bewust de woorden van Trump in de mond neemt. Leahey kreeg jaren geleden, net als de president, dexamethason toegediend. Hij weet uit eigen ervaring hoe euforisch en onoverwinnelijk het medicijn hem maakte. “Het was een mirakelmiddel, maar het gaf een vals gevoel van kracht. Het was een steroïde, een drug.”

Wetenschap & Planeet