Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

Daarom moeten leerlingen in de lagere school geen mondmasker dragen

Voor iedereen ouder dan twaalf jaar geldt in ons land op verschillende openbare plaatsen een mondmaskerplicht. In het secundair onderwijs moeten leerlingen het bijna de hele dag lang dragen. Waarom geldt diezelfde maatregel niet voor de kinderen jonger dan 12 en in het basisonderwijs? “Jonge kinderen blijken minder besmettelijk”, klinkt het op de persconferentie van het Crisiscentrum. “Bovendien stijgt de kans op besmetting zelfs wanneer een mondmasker foutief wordt gedragen”. 

3 reacties

 • Robert DE REU

  1 jaar geleden
  Wat een goedkope uitleg en gezever, denk je dat scholieren in het middelbaar het altijd correct gaan dragen, alle dagen wassen of alle dagen een nieuw eenmalig te gebruiken masker gaan opzetten, al de expert komen mij dag na dag steeds ongeloviger over.
 • Victor Coekaerts

  1 jaar geleden
  Persoonlijk vrees ik dat het anders zal aflopen. De verklaring dat onder de 12 jaar de kinderen niet correct zullen omspringen met het mondmasker zal in meerdere mate voor de allerjongsten zijn. Nu zeggen dat boven de 8 jaar kinderen geen besef hebben van dergelijk materiaal. Je moet ze bezig zien met pc, smartphone, tablet enz. Het zal voornamelijk de opvoeding van ouders en verantwoordelijken zijn die dat moeten opvangen. En de besmettingen? Wij volwassenen krijgen het ook van kinderen hoor.
 • Walter Corneel

  1 jaar geleden
  Kinderen weten veel beter dan sommige volwassenen hoe een mondmasker correct gedragen moet worden

Wetenschap & Planeet