AFP
Volledig scherm
© AFP

Covid-19-symptomen steken vaak in dezelfde volgorde de kop op

Er lijkt een vaste volgorde van de eerste Covid-19-symptomen te bestaan. Dat blijkt uit onderzoek door de universiteit van Zuid-Californië (USC) bij 55.924 Chinese coronapatiënten. De volgorde wijkt slechts lichtjes af van andere aandoeningen van de luchtwegen, maar kan toch Covid-19 helpen blootleggen als diagnose.

2 reacties

 • bernard vermeulen

  1 jaar geleden
  Ik vraag me ook af, nu er toch een aantal mensen zijn die de maatregels strikt volgen, en in hun kot blijven, of er wel een griep doorbraak zal komen, ontsmetten, veel handen wassen, mondmasker, afstand houden overal en vooral in klinieken en zorginstellingen, zouden niet alleen covid moeten hinderen maar ook alle griep toestanden, als dit echt zo is zal duidelijk zijn of de maatregelen nuttig waren. Misschien zullen nu enkel kinderen de griep krijgen want zij zijn vrijgesteld.
 • Tine Dem

  1 jaar geleden
  Is er met al die voorzorgsmaatregelen van mondmaskers, handen wassen , ontsmette winkelkarren enz...eigenlijk wel nog een (serieus) griepseizoen te verwachten ??
 1. Met hevige menstruatiepijn niet naar school? Petitie van Britse vader haalt tienduizenden handtekeningen

  Met hevige menstrua­tie­pijn niet naar school? Petitie van Britse vader haalt tienduizen­den handteke­nin­gen

  Hevige menstruatiepijn geen grondige reden om thuis te blijven? Een Britse vader wist niet wat hij hoorde toen de school van zijn dochter dat oordeel velde. Uit pure frustratie startte Marcus Alleyne een petitie om dysmenorroe - de officiële benaming voor de aandoening - toe te voegen op de lijst van gewettigde afwezigheden. Meer dan 66.000 medestanders hebben intussen al hun handtekening gezet.

Wetenschap & Planeet