ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Coronacijfers in de lift: zitten er nieuwe maatregelen aan te komen?

Een pak mensen zit dezer dagen ziek thuis of is toch aan het werk, de zakdoek binnen handbereik, wegens constant gesnotter en gesnuit. Ondertussen is corona begonnen aan zijn voorspelde opmars. Wat is er aan de hand? “De cijfers zijn sinds een week flink aan het stijgen, maar ook de vaccinatiecampagne loopt volop”, probeert Steven Van Gucht, viroloog van Sciensano, gerust te stellen. Moeten we nieuwe maatregelen vrezen?

37 reacties

 • yves van tongelen

  2 maanden geleden
  Ik doe het enkel voor mezelf, dat de rest doet wat ze willen.
 • Erik Laenen

  2 maanden geleden
  Ik heb de prik zojuist gekregen. Ik heb hem alleen laten zetten om te vermijden dat ik me niet meer vrij kan verplaatsen in de wereld. België neemt soms rare beslissingen, maar in het buitenland kennen ze er ook wat van. Dus een 4de prik, booster nummer 2, een certificaat en hopla Erik gaat en staat waar ie wil.
 • Rudi van dyck

  2 maanden geleden
  Hopelijk snel terug een covid safe attest
 • Gertie Daerden

  2 maanden geleden
  Ik hoor hier nog veel mensen zeggen dat ze de prik halen om anderen te beschermen. Dit is een groot misverstand. Besmettingen en infecties worden niet tegen gehouden door vaccin. Je kunt zelf nog ziek worden en je kunt het virus gewoon doorgeven, net als ongevaccineerden. Het doorgeven van virus kan ook als je zelf niet ziek bent. Het wordt tijd dat virologen hier eerlijke en duidelijke taal spreken, want men creëert een vals gevoel van veiligheid.
 • Suzy Put

  2 maanden geleden
  Stef van dijk bij mij juist omgedraaid ervoor moest ik km’s rijden nu achter de deur 😅 griepspuit geven ze bij ons wel op afgesproken datums in een apart lokaal
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.