Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Corona maakt ons minder ernstig ziek. Een bijeffect van het mondmasker?

De coronamaatregelen hebben een onvoorzien bijeffect, vermoeden sommige wetenschappers: ze houden zoveel virusdeeltjes tegen, dat ook de ziekte minder erg wordt. Zijn mondmaskers soms een primitieve vorm van inenting?

19 reacties

 • Andy Staelens

  2 jaar geleden
  Het virus was nog niet op koers zeker. Door de warmere zomermaanden is het wat afgezwakt, maar nu komt het in zijn element en het is nog maar het begin van de herfst. Tegen januari is het vertienvoudigd! Hoe graag sommigen ook willen geloven dat het afgezwakt is, vergeet het.
 • Wouter Van de Walle

  2 jaar geleden
  Het virus ging toch sowieso zwakker worden na verloop van tijd? Dus is dit volkomen normaal en heeft dat niets met de mondmaskers te maken
 • Marco b.

  2 jaar geleden
  Nogal een frappante veronderstelling.. Ik zou eerder denken doordat het virus al enige tijd circuleert, is het in die hoedanigheid gemuteerd dat het besmettelijker is, echter in kracht afgenomen (zoals vaak het gevolg is van deze familie/soort pathogenen).
 • Wendy Vandereyken

  2 jaar geleden
  Over andere ziektes wordt gewoon niet meer gesproken sinds corona, of er is geen aandacht meer voor. Alles moet wijken voor corona, dus het lijkt alleen maar zo.
 • Baldr VanHoek

  2 jaar geleden
  Neen geen bij effect. Het is weg in China. Dus helemaal niet dodelijk laat staan dat een vaccin nodig is want men weet dat het virus muteert en minder sterk is dan sinds het uit het lab is gejaagd. Daar moet je dan voor enkelingen die gek in hun hoofd zijn en geregeld zich als autoriteit proberen te profileren voor vaccins? Grote joke!