Bart Nonneman, Steven Van Gucht en Marc Van Ranst.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Nonneman, Steven Van Gucht en Marc Van Ranst. © Geert De Rycke, UGent, Belga

Corona-experts over de herfstgolf: “Met dit aantal ziekenhuisopnames zijn we eigenlijk al op weg naar code rood”

Dag na dag bijna honderd nieuwe coronapatiënten in de ziekenhuizen. Een toevloed van plus 32 procent in één week op de diensten intensieve zorg. Wat komt er op ons af, nu de herfstgolf zich doorzet? “Dit is de achtste keer dat de coronacijfers omhoog gaan. Of daar maatregelen bij horen, had een automatisme moeten zijn”, zegt Marc Van Ranst. Maar hoe kijken collega-viroloog Steven Van Gucht en intensivist Bart Nonneman naar de cijfers?

 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.