iStock
Volledig scherm
© iStock

Computerspel bereidt kinderen voor op ziekenhuisopname

MedischHogeschool PXL, het Jessa Ziekenhuis en gezondheidsfonds CM hebben een computerspel voor tablets ontwikkeld dat kinderen en ouders op een ziekenhuisopname moet voorbereiden. De 'HospiAvontuur'-game moet ook helpen om angst voor een operatie te verminderen. Het spel is gratis beschikbaar en is gericht op kinderen van 4 tot 7 jaar.

1 reactie

 • erik Van den Broeck

  4 jaar geleden
  eindelijk nog eens goed nieuws , in deze om omgekeerde wereld , België , maar hier wegen de goede zaken niet op tegen de slechte die we alle dagen , moeten , slikken .
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Emna getuigt over ‘mefi’-verslaving: “Die ene avond heeft toen heel mijn leven verpest”
  Play

  Emna getuigt over ‘me­fi’-verslaving: “Die ene avond heeft toen heel mijn leven verpest”

  Op TikTok doet een filmpje de ronde waarin een jonge vrouw openlijk haar vroegere drugsverslaving beschrijft. Emna Rejeb (26) raakte verslaafd op een kotfeestje in Gent en sukkelde een jaar lang met haar drugsverslaving. Ze raakte niet verslaafd aan bekende drugs zoals cocaïne, speed of xtc, wel aan het vrij onbekende mefedron of ‘mefi’. Met het TikTok-filmpje wil Emna de gevaren van de verslavende drug aankaarten en hoopt ze anderen te stimuleren om ook te stoppen met de drug.