Two pharmacist doing medicine checklist at the pharmacy
Volledig scherm
Two pharmacist doing medicine checklist at the pharmacy © Getty Images

CM stopt met terugbetaling homeopathische geneesmiddelen

De christelijke mutualiteit (CM) herziet haar diensten- en voordelenpakket in Vlaanderen: er komen nieuwe voordelen voor de CM-leden, andere worden geschrapt.  Het ziekenfonds heeft beslist om na vijftien jaar te stoppen met de terugbetaling van homeopathische geneesmiddelen via haar aanvullende verzekering. 

66 reacties

 • F. Madou

  4 jaar geleden
  Homeopathie dat zijn kwakzalvers.
 • rita vdbergh

  4 jaar geleden
  Homeopathie helpt alleen als je genoeg geduld hebt, maw ook zonder geneesmiddel. Alleen met zilverwater, dat tot de jaren zeventig in de geneeskunde gebruikt werd, werkt beter tegen aften, koortsblazen, snotvallingen en om wondjes te behandelen helpt beter dan de dure geneesmiddelen.
 • Ian Vandenbossche

  4 jaar geleden
  CM is dan ook naar eigen zeggen geen ziekenfonds (voor zieken en gehandicapten) meer maar een ‘gezondheidsfonds’ voor gezonde mensen. Ook in hun aanvullende verzekering richt Cm zich vooral op jonge gezonde gezinnen. De verzekeringen die CM aanbiedt zijn enkel betaalbaar door jonge gezonde mensen. Op die manier komt veel geld binnen en weinig buiten. Slim... maar of het solidair is??
 • Jan Tielens

  4 jaar geleden
  Jammer voor de placebo-industrie, een goede zaak voor de mensheid. (zolang er geen wetenschappelijk bewijs is, is het placebo )
 • Nathalie Deschepper

  4 jaar geleden
  Ze zouden beter alles eenvoudiger maken... Eergisteren nog op consultatie geweest bij kinderarts... € 173 voor hartonderzoek bij dochter, 2 weken voordien logopediste betaald... € 250. Waarom eerst alkes voorschieten en 2 weken wachten op terugbetaling ?

Wetenschap & Planeet