AFP
Volledig scherm
© AFP

Chemieconcern Bayer publiceert resultaten over kankerrisico van omstreden onkruidverdelger

De Duitse chemieconcern Bayer publiceerde vandaag 107 veiligheidsstudies op zijn website over het gebruik van het omstreden glyfosaat, een belangrijk bestanddeel van de onkruidverdelger Roundup. Daarmee wil het bedrijf "volledige transparantie" verlenen.

10 reacties

 • marc COENEN

  2 jaar geleden
  Beste Luc Pelckmans je hebt gelijk maar agent Orange is Roundup. maar dan in zijn pure onverdunde samenstelling weliswaar .Dus dat men eens naar Vietnam gaat kijken wat de gevolgen al daar zijn voor de bewoners in de getroffen gebieden tijdens de oorlog.
 • Lucien Mertens

  2 jaar geleden
  Weet eigenlijk wel iemand hoeveel slachtoffers er zijn die rechtstreeks kunnen gelinkt worden aan dat sproeimiddel?! Beschuldigingen incasseren is in dit soft geworden Europa namelijk heel gemakkelijk geworden, maar men kan wel degelijk vrezen dat de VS in dit geval wel andere motieven heeft dan de gezondheid van de gebruiker...het mislopen van de money nl.
 • Gerard Braeckmans

  2 jaar geleden
  Gewoonweg niet te vertrouwen. Transparantie? Nee, een uitleg die door hen ineen gestoken is.
 • tomaz Mertens

  2 jaar geleden
  Roundup moet weg. Laat je tuin toch gewoon leven in plaats van het neurotische "proper" te verkrijgen. Gelukkig zijn er vele jongeren die niet meer meedoen met hun tuin kapot te sproeien en genieten ze van de natuur zoals het zou moeten.
 • Luc Pelckmans

  2 jaar geleden
  Monsanto heeft geen al te mooie historie, agent orange, askarel transformator-olie, heeft ook hun geloofwaardigheid aangetast, en toch neemt Bayer dat over... Seed science?
 1. Is glyfosaat nu kankerverwekkend of niet? Europees Parlement wil zich opnieuw buigen over beschikbare informatie

  Is glyfosaat nu kankerver­wek­kend of niet? Europees Parlement wil zich opnieuw buigen over beschikba­re informatie

  Het Europees Parlement heeft vandaag met ruime meerderheid zijn fiat gegeven aan het eindrapport van de speciale commissie die zich de voorbije maanden over de toelatingsprocedure voor pesticiden heeft gebogen. Een jaar na de glyfosaat-saga en Monsanto Papers breekt het halfrond een lans voor een meer transparante en objectieve procedure. Daarbij wordt ook gepleit voor een nieuwe analyse van de beschikbare informatie over het potentieel kankerverwekkende glyfosaat.

Wetenschap & Planeet