CEO van AstraZeneca, Pascal Soriot.
Volledig scherm
CEO van AstraZeneca, Pascal Soriot. © AP

CEO AstraZeneca: “Productie ligt twee maanden achter op schema. Problemen situeren zich in België en Nederland”

Het zit er bovenarms op tussen farmagigant AstraZeneca en de Europese Commissie. Pascal Soriot, CEO van AstraZeneca, verdedigt zijn bedrijf in een interview met la Repubblica. Hij heeft het over een achterstand in de productie van twee maanden. “We zouden graag meer produceren”, zegt hij aan de Italiaanse krant. “De huidige problemen hebben te maken met het maken van het vaccin zelf.” En dat gebeurt in twee partnerfabrieken: een in België en een in Nederland. Hij wees er ook nog eens fijntjes op dat het Verenigd Koninkrijk drie maanden voor Europa een contract tekende en daarom als eerste moet worden bediend. 

88 reacties

 • marco serfs

  3 weken geleden
  AstraZeneca komt er bij mij niet in. werp het maar in de vuilbak.
 • Henri Dederen

  1 maand geleden
  Misschien kan Poetin ons nu helpen met Spoetnik-V ...
 • Jan Van de Velde

  1 maand geleden
  P. Van Endert: Het gaat om een bestelling van de EU en de leverancier kan maar beginnen produceren zodra zijn vaccin toegelaten is op de interne markt. Dit is tot vandaag nog niet het geval. Leveren duurt dus nog wel even. De EU heeft blijkbaar 2,5 miljard doses besteld maar daarbij geen oog gehad voor de productiecapaciteit van haar leveranciers; die is niet voor alle producenten en producten even groot. Het eerste vaccin werd goedgekeurd op 21 december ll. Dus: even geduld.
 • nicole desseyn

  1 maand geleden
  Ik moet hunne brol niet hebben ,ze staan ons gewoon uit te lachen en verkopen aan de hoogste bieders
 • Toon Schouteden

  1 maand geleden
  Ik ben zelf productieplanner geweest voor gelijktijdig vijf verschillende afdelingen van het bedrijf en ik kan je verzekeren dat er regelmatig in één of meerdere afdelingen wat mis kan gaan waardoor de klant zijn waren niet op de vooropgestelde datum kan ontvangen. Dat Europa niet kordaat en efficiënt genoeg reageerde bij het begin van de pandemie zorgt er nu voor dat die heren en dames staan te trappelen om het opgelost te krijgen. Geduld is een deugd.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. AstraZeneca en Europa botsen over vaccinleveringen: “Maak contract openbaar”

  AstraZene­ca en Europa botsen over vaccinleve­rin­gen: “Maak contract openbaar”

  Het is niet duidelijk of farmabedrijf AstraZeneca vanavond nog deelneemt aan een vergadering met de Europese Commissie en de EU-landen over zijn vaccinleveringen. Een woordvoerster van de Europese Commissie bevestigt dat AstraZeneca heeft laten weten zich uit de vergadering terug te trekken. Het bedrijf zelf verklaart dat het tóch zal deelnemen. Sinds AstraZeneca liet weten dat de eerste levering van coronavaccins aan Europa lager zal uitvallen, zit het er bovenarms op tussen de farmareus en de Europese Commissie. Die laatste eist nu dat AstraZeneca het afgeklopte contract openbaar maakt.
 1. Gedragscode beschermt ex-kankerpatiënten bij afsluiten arbeidsongeschiktheidsverzekering
  3

  Gedragsco­de beschermt ex-kankerpa­tiën­ten bij afsluiten arbeidson­ge­schikt­heids­ver­ze­ke­ring

  Wanneer iemand een verzekering gewaarborgd inkomen aanvraagt, mogen verzekeraars geen rekening meer houden met een kankeraandoening waarvan de behandeling al meer dan tien jaar geleden succesvol is afgerond. Daarover hebben de leden van sectorfederatie Assuralia een bindende gedragscode opgesteld die in werking treedt op 1 februari 2022. Sinds februari 2020 bestaat zo'n "recht om vergeten te worden" al voor ex-kankerpatiënten bij schuldsaldoverzekeringen.
 1. Angstaanjagende beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken
  Play

  Angstaanja­gen­de beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

Wetenschap & Planeet