Cassandra Hulleman belandde als tiener in het ziekenhuis met hartritmestoornissen. De oorzaak: de zes blikjes energiedrank die ze dagelijks dronk.
Volledig scherm
Cassandra Hulleman belandde als tiener in het ziekenhuis met hartritmestoornissen. De oorzaak: de zes blikjes energiedrank die ze dagelijks dronk. © ANP/Privéfoto

Cassandra belandde met hartproblemen in het ziekenhuis door energiedrank

Met hartritmestoornissen belandde de Nederlandse Cassandra Hulleman als 17-jarige in het ziekenhuis. Al tijden voelde ze zich rot: veel hoofdpijn en een te snelle hartslag. De boosdoener: de zes blikjes energiedrank die ze dagelijks dronk.

13 reacties

 • De Harde Waarheid

  5 jaar geleden
  Zoals met alles, overdaad schaadt! Wees verstandig en beperk het verbruik van energiedrankjes, alcohol en vettig eten. Maar waar trek je de grens? Ik ben skifanaat en dat werkt ook zeer verslavend, binnenkort sta ik van 8 uur tot 16u onafgebroken op de latten gedurende een week. Is dat dan gezond? In ieder veel gezonder dan de twee tray's energiedrankjes (46stuks)! welke mijn buurman iedere week leegdrinkt. Hij is begin 30 maar ziet er niet bepaald fris en gezond uit.
 • Fred Fourgon

  5 jaar geleden
  Beter een algemeen verbod op drinken.
 • Stephen basken

  5 jaar geleden
  Ja oké da wordt ook weer over gezaagd. De gewone mens is weer slachtoffer. Ik drink om de 2dagen keer een.blik. kan ik nie aandoen dat da meiske overdrijft me 6 blikken
 • danny buyse

  5 jaar geleden
  Nooit nooit meer! Kreeg angstaanvallen na maanden 2 per dag te drinken die mijn hartslag waanzinnig de hoogte instuurde! Mijn hartslagmeter ging van 65 naar 150 zonder een fysieke inspanning te leveren. Na het stoppen zijn na 2 weken de angstaanvallen verdwenen.
 • Patrick Schetz

  5 jaar geleden
  Ik drink er 12 per dag en nu ik dit lees weet ik waar de hoofdpijn vandaan komt
 1. Kunnen alle vitamines giftig worden? “Slik je veel vitamine A tijdens de zwangerschap, is de kans op een aangeboren afwijking groter”
  PREMIUM

  Kunnen alle vitamines giftig worden? “Slik je veel vitamine A tijdens de zwanger­schap, is de kans op een aangeboren afwijking groter”

  Wanneer worden vitamines gevaarlijk? De vraag dringt zich op nu het geneesmiddelenagentschap FAGG waarschuwt nadat een ouder persoon stierf aan een overdosis vitamine D. Van vitamines kennen we vooral de positieve eigenschappen, maar kunnen ze ook allemaal giftig worden? En zijn de risico’s voor iedereen even groot? We zochten het samen met twee experts voor u uit in vijf vragen en antwoorden.