Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images

Btw maakt niet-therapeutische behandelingen in een klap vijfde duurder: voor deze consultaties bij tandarts, kinesist en diëtist betaalt u 21 procent meer

De behandeling van een spierscheur zal u niet extra in de portemonnee voelen, maar de kinesist die u begeleidt om de Marathon van Antwerpen in een toptijd te lopen, wordt wel 21 procent duurder. Dat komt er ook bij op het ereloon voor de tandarts die uw rokerstanden weer hagelwit maakt, of de huisarts die een verzekeringsattest aflevert. Zorgverstrekkers moeten vanaf 1 januari btw rekenen voor alle niet-therapeutische behandelingen en ingrepen. Maar wat is dat, niet-therapeutisch? Betaal ik ook voor die al dure beugel van de kinderen 21% meer? 

47 reacties

 • Patrick Van Goubergen

  7 dagen geleden
  Stop met leveren we hebben deze regering gekozen .de partijen hebben dat gedaan Er wordt geen rekening gehouden met de kiezer
 • Gert Van Bunderen

  1 week geleden
  De gewone burger wordt hier het slachtoffer van omdat hij dan de optimale behandeling nier meer kan betalen. Misschien beter: stop met loonsverhoging toe te staan en verlaag alle kosten!
 • Willy Devroey

  1 week geleden
  Regelrechte aanslag op onze gezondheidszorg door deze directe belasting op een zorgverlening. Anderzijds hebben we 20€ per maand verhoging van ons pensioentje gekregen. De afrekening volgt: belastingaangifte ingevuld: nu 249€ bijbetalen?
 • patrick feyen

  1 week geleden
  Niemand wil het geloven, maar de coronarekening moet en zal betaald worden door de middenklasse. We zijn vertrokken voor nog meer belastingen.
 • Willy Bogaert

  2 weken geleden
  Geld via BTW en taxen komt niet in de economie en gaat onmiddellijk in de bodemloze put van verkwisten

Wetenschap & Planeet