thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Britse neurologen waarschuwen voor zware herseninfecties bij patiënten met milde coronasymptomen

Covid-19-patiënten die milde symptomen hebben of die herstellende zijn, kunnen kampen met ernstige en zelfs fatale hersenschade. Daar waarschuwen Britse neurologen voor. Het kan zelfs het eerste en belangrijkste symptoom van de ziekte zijn. “We willen dat artsen wereldwijd alert zijn voor deze complicaties van het coronavirus”, klinkt het.

3 reacties

 • Nick Lersberghe

  3 jaar geleden
  @Guy Snoeckx waarom zou het niet natuurlijk zijn? Een virus moet niet per se op 1 orgaan of systeem werken. Een virus doet zijn ding en het maakt niet uit waar het zich bevindt, zolang de omstandigheden maar gunstig zijn. De schade in de longen wordt veroorzaakt door een zeer sterke immuunreactie die het virus probeert weg te krijgen. Het is ook niet onlogisch dat zulke schade elders kan optreden.
 • Guy Snoeckx

  3 jaar geleden
  En dit is een natuurlijk virus?
 • David Hermans

  3 jaar geleden
  Nog maar eens een bewijs wat voor vuil 'beestje' dit virus eigenlijk is. Besef dat na het lezen van de getuigenis van Lara Chedraoui in Humo nog meer dan anders, en ook dat je als dertiger evenmin 'veilig' bent voor Covid-19. Wie nu nog beweert dat dit 'slechts een griepje' is, doet een bijna misdadige uitspraak.