thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Britse neurologen waarschuwen voor zware herseninfecties bij patiënten met milde coronasymptomen

Covid-19-patiënten die milde symptomen hebben of die herstellende zijn, kunnen kampen met ernstige en zelfs fatale hersenschade. Daar waarschuwen Britse neurologen voor. Het kan zelfs het eerste en belangrijkste symptoom van de ziekte zijn. “We willen dat artsen wereldwijd alert zijn voor deze complicaties van het coronavirus”, klinkt het.

3 reacties

 • Nick Lersberghe

  1 jaar geleden
  @Guy Snoeckx waarom zou het niet natuurlijk zijn? Een virus moet niet per se op 1 orgaan of systeem werken. Een virus doet zijn ding en het maakt niet uit waar het zich bevindt, zolang de omstandigheden maar gunstig zijn. De schade in de longen wordt veroorzaakt door een zeer sterke immuunreactie die het virus probeert weg te krijgen. Het is ook niet onlogisch dat zulke schade elders kan optreden.
 • Guy Snoeckx

  1 jaar geleden
  En dit is een natuurlijk virus?
 • David Hermans

  1 jaar geleden
  Nog maar eens een bewijs wat voor vuil 'beestje' dit virus eigenlijk is. Besef dat na het lezen van de getuigenis van Lara Chedraoui in Humo nog meer dan anders, en ook dat je als dertiger evenmin 'veilig' bent voor Covid-19. Wie nu nog beweert dat dit 'slechts een griepje' is, doet een bijna misdadige uitspraak.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.

Wetenschap & Planeet