Een man krijgt het coronavaccin toegediend in de Welshe hoofdstad Cardiff.
Volledig scherm
Een man krijgt het coronavaccin toegediend in de Welshe hoofdstad Cardiff. © PHOTO_NEWS - THINKSTOCK

Britse experten raden gebruik alcohol voor en na vaccin sterk af: “Kan invloed hebben op immuunreactie”

Wie de komende maanden een coronavaccin krijgt, kan maar beter voor én na de spuit alcohol vermijden. Dat stellen enkele Britse experten. Alcohol drinken kan namelijk invloed hebben op de immuunreactie van het lichaam en zou daardoor een negatief effect hebben op de werking van het vaccin. 

8 reacties

 • Miguel Declercq

  2 jaar geleden
  Ha! En dan vaccineren ze de mensen tijdens de kerstperiode en rond nieuwjaar, wanneer er volop wordt gedronken en getoost. Je kunt het zo gek niet bedenken. Hebben die mensen dan een derde spuitje nodig? De farmareuzen kunnen waarschijnlijk niet stoppen met lachen.
 • Eric Aerts

  2 jaar geleden
  Er is niets gezonder dan een goede Duvel en een smakelijke sigaar! Dus mijn vaccin geef ik graag aan Robert Vranken, iets laten inspuiten zonder dat je weet wat er in zit. Idd, leve het mensdom
 • Paul Willemsen

  2 jaar geleden
  Als BELGIË zo snel blijft vaccineren, dan is de horeca nog 5 jaar gesloten!
 • Robert Vranken

  2 jaar geleden
  Aangezien het ontbreken van 'gezond verstand' bij sommigen, is een dergelijk advies noodzakelijk blijkbaar. En … het is niet verboden en kan moeilijk 'gecontroleerd' worden, dus zullen er zijn die het toch doen. Leve het mensdom!
 • Geert Tamsyn

  2 jaar geleden
  Alcohol is sowieso schadelijk, enkele dagen onthouding kan toch geen probleem zijn.
 1. Man kleurt donkergrijs door antidepressiemiddel: “Ik nam medicijnen en begon van kleur te veranderen”
  Play

  Man kleurt donker­grijs door antidepres­sie­mid­del: “Ik nam medicijnen en begon van kleur te veranderen”

  Tyler Monk (34) kreeg vorig jaar het antidepressiemiddel Fluoxetine voorgeschreven. Na een week tijd merkte hij een verandering op. Niet aan zijn mentale gezondheid, wel aan zijn uiterlijk. De huidskleur van Tyler werd op bepaalde plekken steeds donkerder. Hij stopte met de medicatie, maar heeft nog steeds een donkergrijze huidskleur die niet herstelt. Enkel plekken waar zonlicht aan kon komen tijdens het nemen van de medicatie, zoals zijn gezicht, armen en benen, zijn aangetast. De rest van zijn huid ziet er normaal uit. Een exacte verklaring werd nog niet gevonden, maar het gezin geeft de hoop niet op en blijft zoeken naar de oorzaak en een remedie.