Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Breekt coronavirus straks bij ons uit? En zal het vanzelf weer verdwijnen? Experts geven uitleg

In Italië zijn al zeven mensen overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Kunnen Belgische toeristen die terugkeren uit Italië, het virus in ons land verspreiden? En hoe groot is de kans dat virus hier uitbreekt? Alle vragen over het coronavirus beantwoord.

42 reacties

 • rudy liessens

  1 jaar geleden
  Het einde van de mensheid is in aantocht , de wraak van de natuur
 • anja byttebier

  1 jaar geleden
  peinze dat de block denkt dat we immuun zijn .we zijn er klaar voor laat me niet lachen wat ga ze doen in haar bunker kruipen tot het passeert is .dat virus zal niet stoppen .halt hier is belgie niet passeren aub.
 • brigitte dens

  1 jaar geleden
  Maar wat is het en van waar komt het in feite van dieren
 • Tessa Vandermout

  1 jaar geleden
  De maatregelen in België zijn gekend: hou ramen en deuren gesloten.
 • lu marissen

  1 jaar geleden
  Van Ranst zal het wel uitleggen dat is die pippo die enkele weken geleden zegde dat het hier nooit zou geraken en dat het helemaal niet erg was
 1. Bewegingslab UHasselt onderzoekt revalidatietechnieken in virtual reality

  Bewe­gingslab UHasselt onderzoekt revalida­tie­tech­nie­ken in virtual reality

  De faculteit Revalidatiewetenschappen van de UHasselt kan voortaan gebruikmaken van het hoogtechnologische bewegingslab GRAIL. Het lab bestaat uit een geavanceerde loopband met een platform dat onder meer de stapkracht meet, een scherm waarop een virtuele omgeving wordt geprojecteerd en talloze camera’s die het evenwicht en iedere beweging van de proefpersoon nauwgezet registreren en analyseren. “Met GRAIL kunnen we levensechte situaties nabootsen, waardoor we nieuwe revalidatietechnieken kunnen onderzoeken en ontwikkelen", zegt prof. dr. Pieter Meyns, coördinator van het bewegingslab.
 2. Viroloog Johan Neyts over AstraZeneca-vaccin: “Geen biologische hypothese die bloedklonters kan verklaren”
  24

  Viroloog Johan Neyts over AstraZene­ca-vac­cin: “Geen biologi­sche hypothese die bloedklon­ters kan verklaren”

  De taskforce Vaccinatie zal zich vanavond om 18 uur beraden over het gebruik van het AstraZeneca-vaccin na de beslissing van Duitsland gisteren om het vaccin niet meer te gebruiken bij mensen onder de 60 jaar. Ook het Europees geneesmiddelenbureau (EMA) onderzoekt opnieuw het gebruik van het vaccin. Volgens viroloog Johan Neyts is er voorlopig geen biologische hypothese die de bloedklonters kan verklaren.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

Wetenschap & Planeet