Kevin Ariën.
Volledig scherm
PREMIUM
Kevin Ariën. © Institute of tropical medicine


Viroloog Kevin Ariën over de vele coronaraadsels die niet opgehelderd zijn: “Alles wat we over de vaccins weten, komt uit persberichten”

De coronavaccins werken beter en zijn er sneller dan we in maart durfden dromen, maar “we weten nog niets over de werking op middellange termijn”, zegt professor virologie Kevin Ariën van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in De Morgen. “De grootste fout die we kunnen maken, is ze nu inderhaast goedkeuren en riskeren dat we dan over een paar maanden vaststellen dat er toch iets mis mee is.”

6 reacties

 • Georges Baert

  2 maanden geleden
  Een perfect vaccin zal nooit bestaan omdat het bestaan van een virus nooit voorspelbaar is. Daarenboven weet men niet eens hoe, waar en wanneer een virus kan opduiken. Hoe kan men dan een strategie ontwikkelen? Alleen een geneesmiddel die het virus doodt is de enige oplossing
 • Marléne Strauven

  2 maanden geleden
  Dat ze zo een mens op het tv nieuws eens laten te mensen toespreken met de volledige waarheid ipv die dat nu zeggen het vaccin is klaar, dan weer met twijfels dan weet goed voor 90%,dan dat het misschien de besmetting niet tegengaat, daar word ge echt gefrustreerd van vertel dan ineens de echte waarheid das meer waard dan altijd die fabeltjes, dat is het grote probleem van de mensen op den duur gelooft ge niemand meer
 • Erik Noerens

  2 maanden geleden
  Als we ieder jaar moeten gevaccineerd worden tegen covid19 hebben we toch meer informatie voor hoelang men gedekt is tegen nieuwe besmetting.Het vaccin kan toch mee evolueren met de tijd.Dus binnen 2 jaar het perfecte vaccin.
 • Lucien Raes

  2 maanden geleden
  Dat er enkel persberichten zijn is op zich niet erg. Wat mij meer verontrust is de lange duur tussen persbericht en wetenschappelijke publicaties over deze vaccins. Waarom duurt het zolang om de persberichten te bevestigen? Of is ook hier een compromis tussen volksgezondheid en economie aan het spelen?
 • Kaatje Daem

  2 maanden geleden
  Goed en eerlijk interview! Ook fijn dat deze prof duidelijk uitspreekt dat de pharma reuzen 2x de kassa passeren. Ze krijgen massa’s belastingsgeld voor hun onderzoek en daarna verkopen ze hun producten duur. Voor wie nog gedacht had dat ze uit menslievendheid zich zo haasten om een vaccin te produceren: dream on.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel

Wetenschap & Planeet