Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce vaccinatie: "We zijn al bezig met de voorbereidingen voor een eventuele vierde prik, maar voor de brede bevolking is dit nu nog niet aan de orde."
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce vaccinatie: "We zijn al bezig met de voorbereidingen voor een eventuele vierde prik, maar voor de brede bevolking is dit nu nog niet aan de orde." © Getty Image/Photo News

Boostercampagne onder stoom: al bijna 2,5 miljoen Vlamingen kregen derde prik: “Competitie tussen gemeenten heeft alles versneld”

De boostercampagne loopt als een trein. Als alles goed gaat, hebben komende donderdag al 2,5 miljoen Vlamingen hun derde prik ontvangen. Dat is een maand vroeger dan gepland. “Onderlinge competitie heeft voor een versnelling gezorgd”, zegt Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce vaccinatie. “Als in de ene gemeente 40-jarigen uitgenodigd worden voor een boosterprik, willen ze dat in de buurgemeente natuurlijk ook.”

 1. Laat vanaf je vijftigste regelmatig je ogen checken: “Van glaucoom kan je blind worden zonder dat je het beseft”
  PREMIUM

  Laat vanaf je vijftigste regelmatig je ogen checken: “Van glaucoom kan je blind worden zonder dat je het beseft”

  Minstens drie procent van de Belgische 40-plussers heeft glaucoom. Een ongeneeslijke oogaandoening die je langzaam maar zeker slechtziend kan maken. Hoe kan je het herkennen? En welke behandelingen bestaan er? We vroegen het aan oogarts Tom Van Hoorde. Collega Sophie Lemmens (UZ Leuven) geeft uitleg over de allernieuwste opsporingstechniek met artificiële intelligentie. “Iedere zenuwvezel die je bent verloren, krijg je nooit meer terug.”
 1. VS bezorgd om mogelijk dodelijke schimmel die zich “aan alarmerend hoog tempo” verspreidt

  VS bezorgd om mogelijk dodelijke schimmel die zich “aan alarmerend hoog tempo” verspreidt

  De Amerikaanse gezondheidsautoriteiten zijn bezorgd om een potentieel dodelijke schimmel die zich momenteel “aan een alarmerend hoog tempo” verspreidt, vooral in ziekenhuizen doorheen de Verenigde Staten. Onderzoekers van de Centra voor Ziektebestrijding en -preventie (CDC) melden dat de schimmel, genaamd ‘candida auris’, een ernstige infectie kan veroorzaken bij mensen met een verzwakt immuunsysteem.