BioNTech-oprichters Ugur Sahin en Özlem Türeci kregen in maart 2021 de Orde van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland.
Volledig scherm
BioNTech-oprichters Ugur Sahin en Özlem Türeci kregen in maart 2021 de Orde van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland. © AP

BioNTech wil malariavaccin ontwikkelen

Het Duitse farmabedrijf BioNTech wil de komende jaren een mRNA-vaccin tegen malaria ontwikkelen. Het bedrijf kondigde vandaag aan dat het van plan is om tegen eind 2022 een klinische proef te starten. Een mRNA-vaccin bevat de blauwdruk van een deel van de ziekteverwekker, zodat het lichaam een bescherming kan opbouwen.

2 reacties

  • Marc Van der Vloedt

    1 jaar geleden
    Mocht iedereen zo kunnen toveren met zijn (spaar)geld... Zou de spaarder op 1 jaar 10 x zo rijk kunnen zijn (maar dat is niet de bedoeling, anders zou het piramide rijk van de elite (alias filantropen) plots ophouden) "Leuke" poging hoe men dat trachtte te omzeilen/organiseren met virtuele munten maar denk dat de (virtuele)muntgreep ook al in handen is gevallen van...het stelletje...wereldrijken.
  • Nicolas Geens

    1 jaar geleden
    Nu de pharmasector een nieuw winstgevend businessmodel te pakken heeft met een miljardenomzet die wordt gegarandeerd door de overheid via een verplichte vaccinatiepas en bijhorende 'pandemiewet', is het hek volledig van de dam en kunnen we ons in de nabije toekomst verwachten aan verplichte vaccinatie tegen van alles en nog wat. Voor wie nog aan het slapen is : de pharmadictatuur is nu al een feit.