EPA
Volledig scherm
© EPA

Bijna 3.000 coronadoden versus 80.800: aantal slachtoffers ‘gewone griep’ nog altijd veel hoger

Covid-19 grijpt snel om zich heen. Volgens de laatste cijfers bezweken dit jaar wereldwijd 2.995 mensen aan het nieuwe coronavirus. Dat is veel, maar nog steeds beduidend minder dan 80.815, ofwel het aantal personen in de wereld dat dit jaar stierf door de gewone seizoensgriep.

29 reacties

 • Hermes Trismegistus

  2 jaar geleden
  De corona-"pandemie" is er enkel om nog meer vrijheden af te pakken, het financiele systeem te resetten, de rijke 1% nog rijker te maken en binnenkort nóg meer belastingen kunnen te innen onder het mom van "iedereen moet zijn steentje bijdragen"...kijk verder dan uw neus lang is en vooral, denk zelf ipv de media dat voor u te laten doen, zij volgen een agenda!!
 • jan boden

  2 jaar geleden
  Wat maakt het uit ? De dag dat we worden geboren hebben we nog slechts 1 vooruitzicht en dat is sterven.
 • Willy VanErps

  2 jaar geleden
  Triestig al die mensen die hier zitten te panikeren. Verstand en ralativiteit is ver zoek. Mede door de volstrekt onnodige overmediatisering. Europa en onze politiekers hebben tot nu toe heel goed werk geleverd.
 • wim CLAES

  2 jaar geleden
  de chinezen zullen de volgende keer wel opletten met te experimenteren met virussen. van alle steden in china gebeurde dit net in de stad met het grootste militair labo .van geluk gesproken? of das Schicksal?
 • Feline Noé

  2 jaar geleden
  Gewone griep hoger? Moesten er geen quarantaines zijn, had corona wel uw race gewonnen. Moesten mensen in China vrij geweest zijn, moesten de vluchten niet gestopt worden. Dus mensen die dit besmetting niet serieus nemen, in China zoeken ze mensen om te werken.

Wetenschap & Planeet