Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

Bij laagrisico-prostaatkanker is monitoring soms beter dan behandeling

Mannen boven de 60 met laagrisico-prostaatkanker kunnen tien jaar zonder actieve behandeling, zonder dat dat het risico op overlijden door de ziekte verhoogt. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek. Een behandeling zoals een operatie of bestraling kan een negatieve impact hebben op het seksleven, wat dan weer de levenskwaliteit beïnvloedt.

 1. “Onze voeding is heel bruin en beige.” Voedingsdeskundige legt uit waarom het beter is om te eten volgens de kleuren van je chakra’s
  PREMIUM

  “Onze voeding is heel bruin en beige.” Voedings­des­kun­di­ge legt uit waarom het beter is om te eten volgens de kleuren van je chakra’s

  Eten volgens de kleuren van je chakra’s: het klinkt zweverig, maar kan een handig hulpmiddel zijn om je lichaam én geest te voeden wat ze nodig hebben. “Kleur is ontzettend belangrijk en gezond”, zegt voedingsdeskundige Lily Joan Roberts. “De kleurrijkste planten bevatten de meeste voedingsstoffen.” Van beter slapen door paarse groenten tot minder moodswings door oranje fruit: Roberts zet aan de hand van kleur en chakra’s piekfijn op een rijtje welke voeding iets voor je lichaam en geest doet.
 2. Wat zijn de meest voorkomende kankers en hoe kan je ze herkennen? 5 specialisten geven uitleg
  PREMIUM

  Wat zijn de meest voorkomen­de kankers en hoe kan je ze herkennen? 5 specialis­ten geven uitleg

  Volgens Stichting Kankerregister zijn er in 2020 zes procent minder kankerdiagnoses vastgesteld dan in 2019. Naar schatting zouden er 4.000 ontbrekende diagnoses zijn. Of het nu borst-, long- of prostaatkanker is: volgens specialisten is het bijzonder belangrijk dat een eventuele kankerdiagnose in een zo vroeg mogelijk stadium gesteld wordt. Vijf gezondheidsexperts belichten de zes meest voorkomende kankers in ons land en vertellen hoe je ze kan herkennen.

Wetenschap & Planeet