Volledig scherm
PREMIUM
© Annabel Miedema

Bestaande medicijnen inzetten tegen corona: welke doen wat?

Door de focus op het vaccin raakt het wat ondergesneeuwd, maar de zoektocht naar (bestaande) medicijnen tegen het virus is nog volop gaande, schrijft De Volkskrant. Welke kunnen werken? 

3 reacties

 • De Waen Luc

  1 maand geleden
  er zijn wel degelijk sterke studies die IVER,ECTINE als de oplossing aantonen...maar dan komt de vaccinatiewil in gevaar, begrijpt u ?
 • Dick De Zeure

  1 maand geleden
  Ik neem al lange jaren vitamine c,curcuma,looktabletten,vitamine d,zenixx gold visolie,cholixx red tegen cholesterol en soms een multivitamine en ben in al die jaren nog nooit ernstig ziek geweest. En ik ben 65 plus. Velen zullen dit afdoen als bijgeloof maar voor mij werkt het wel degelijk!
 • Dominique Hermys

  1 maand geleden
  Er zijn er die uw weerstand verhogen en er zijn er die de luchtwegen versterken.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Gezondheidsexpert van Johns Hopkins: “VS bereikt groepsimmuniteit in april”

  Gezond­heids­ex­pert van Johns Hopkins: “VS bereikt groepsimmu­ni­teit in april”

  Natuurlijke immuniteit door een eerder opgelopen besmetting met het coronavirus komt veel meer voor dan uit de tests blijkt. Dat schrijft Marty Makary, chirurg en gezondheidsspecialist van de gerenommeerde Johns Hopkins University, in een opiniestuk in de Wall Street Journal. Neem daarbij nog eens de al gevaccineerde Amerikanen en Makary verwacht dat de VS tegen april groepsimmuniteit kan bereiken. “Best mogelijk”, reageert epidemiologe Suzanne Judd.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. 84-jarige Amerikaan rijdt bijna 3.000 kilometer voor vaccin
  Play

  84-jarige Amerikaan rijdt bijna 3.000 kilometer voor vaccin

Wetenschap & Planeet