(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © iStock

Belgische ziekenhuizen zitten bijna door voorraad kankermedicijn: patiënten dreigen honderden euro’s te moeten ophoesten

Door een stockbreuk zitten verschillende ziekenhuizen door hun voorraad Paclitaxel, dat is een geneesmiddel dat wordt gebuikt voor de behandeling van vooral borstkankerpatiënten. In het buitenland is het medicijn wél te verkrijgen, maar daar is het tot vijf keer duurder. Nare bijwerking: de patiënt dreigt honderden euro’s te moeten ophoesten.

134 reacties

 • Paul Wauters

  1 jaar geleden
  Nog zo een minister van volksgezondheid als De Block en de Vlaming is nog juist een legende . Waarschijnlijk is dat de reden dat men massaal vreemd bloed aan het importeren is .
 • Lea Van Heybeeck

  1 jaar geleden
  Sinds De Block minister geworden is van dit departement is er niets anders dan kommer en kwel. Iedereen dacht een dokter op die plaats goed, maar het tegendeel was waar. Nooit zoveel problemen met veel te dure medicatie en verzorging als nu. Idem dito voor het departement asiel en migratie.
 • Gerry Cle

  1 jaar geleden
  Hoog tijd dat we terug een regering voor de mensen krijgen ipv die neo liberale elite spaarclub.
 • anna vandenberg

  1 jaar geleden
  We zijn op weg een Oostblokland te worden, de mafia die alles in handen heeft met de nodig contacten in de politiek zo de bevolking volledig in hun macht krijgen. Van één ding ben ik zeker, wie nog iets heeft zal betalen en ze zullen iedereen op een gluiperig manier arm maken en de rijke rijker. Ze staan in rij aan te schuiven om te zeggen dat ze bij de goeden horen, hoe sociaal ze zijn dat ze de stem van de kansarmen zijn, dan kunnen ze zich alles veroorloven.
 • Jacques Van de Velde

  1 jaar geleden
  Blijkt nu dat er een tekort is aan grondstoffen namelijk taxus bacatta.... Ik heb mijn verse snoeisel taxus dit jaar gewoon moeten wegsmijten bij het groenafval omdat het containerpark dit niet meer appart verzameld wegens geen ophaling meer !!!! Dat is toch godgeklaagd nu blijkt dat ze zonder deze grondstof zitten !!!
 1. Virologe relativeert in sterke bewoordingen risico trombose nu Nederland AstraZeneca-vaccinatie stopzet
  73

  Virologe relati­veert in sterke bewoordin­gen risico trombose nu Nederland AstraZene­ca-vaccinatie stopzet

  Nu Nederland opnieuw tijdelijk gestopt is met het toedienen van het AstraZeneca-vaccin aan personen onder de zestig jaar, relativeert de vooraanstaande virologe Marion Koopmans het risico op het krijgen van een bloedstolsel na AZ-vaccinatie. De Nederlandse overheid nam gisteren de beslissing na vijf nieuwe meldingen over ernstige bijwerkingen bij vrouwen tussen de 25 en 65 jaar.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug

Wetenschap & Planeet