Mensen wachten in het vaccinatiecentrum in Ieper hun beurt af.
Volledig scherm
Mensen wachten in het vaccinatiecentrum in Ieper hun beurt af. © Henk Deleu

Belgische Vereniging van Artsensyndicaten naar Raad van State over vaccinatiegegevens

De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) stapt naar de Raad van State tegen de registratie van de coronavaccinatiegegevens. Dat schrijft L'Echo vandaag. Het beroep is gericht tegen het Koninklijk Besluit van 24 december 2020, waarin staat dat de verzameling van de gegevens van de vaccinatie tegen Covid-19 geregistreerd wordt in Vaccinet.

 1. “Plan voor verplichte vaccinatie bij zorgpersoneel rijpt binnen de regering”, maar personeel eerst overtuigen met actieplan

  “Plan voor verplichte vaccinatie bij zorgperso­neel rijpt binnen de regering”, maar personeel eerst overtuigen met actieplan

  Alle Belgische ziekenhuizen en de meeste woonzorgcentra pleiten samen voor een verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel. Ze eisen dat het Overlegcomité dit komende vrijdag al beslist. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil eerst inzetten op een actieplan voor het personeel. Als dat niet lukt, moet ook volgens hem een verplichte vaccinatie overwogen worden. Dat plan wint aan steun binnen de federale regering, zegt minister van Overheidsbedrijven en Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen). De zorgvakbonden zijn vooralsnog tegen, maar pleiten wel voor meer inspanningen om werknemers te overtuigen om zich te laten inenten.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.

Wetenschap & Planeet