Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Belgische onderzoeksters vinden nieuwe piste voor behandeling kanker bij kinderen

Onderzoeksters van het de Duve Instituut van de Université catholique de Louvain hebben een nieuwe manier ontdekt om bepaalde kankers bij kinderen te bestrijden. De methode, gericht op telomeren, moet kwaadaardige cellen sneller doen verouderen om zo te verhinderen dat ze zich vermenigvuldigen. De ontdekking is gepubliceerd in het wetenschappelijk vakblad ‘Molecular Cell’.

1 reactie

 • Don Tessers

  3 jaar geleden
  Het beste wat helpt voor heel veel ernstige aandoeningen is HTC olie. Wanneer gaan UNI onderzoekers hier nu eens serieus mee aan de slag? Testtijd zal korte periode zijn met uiterst nauwkeurige resultaten. Start er nu eens mee beste onderzoekers.
 1. “Jongeren niet massaal aan het vapen brengen”: CD&V wil limiet op smaakjes van e-sigaret

  “Jongeren niet massaal aan het vapen brengen”: CD&V wil limiet op smaakjes van e-sigaret

  Als het van Kamerlid Els Van Hoof (CD&V) afhangt, komt er een beperking op het aantal smaakjes van de e-sigaret. Dat moet voorkomen dat jongeren door die aantrekkelijke smaakjes naar de e-sigaret worden gelokt. "Het is niet de bedoeling dat jongeren massaal aan het vapen worden gebracht, zeker nu blijkt dat de e-sigaret helemaal niet zo onschadelijk is als eerst gedacht", aldus Van Hoof, die daarvoor een wetsvoorstel heeft ingediend.
 2. KCE ontwikkelt methode om behoeften van patiënten op wetenschappelijke manier te bepalen

  KCE ontwikkelt methode om behoeften van patiënten op wetenschap­pe­lij­ke manier te bepalen

  Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) heeft een methode ontwikkeld om de belangrijkste onvervulde behoeften van patiënten op een wetenschappelijke en gestructureerde manier te identificeren. De methode zou kunnen worden gebruikt in het kader van terugbetalingsbeslissingen van het RIZIV, maar ook om zorgverleners beter te informeren over de werkelijke behoeften van patiënten, en voor het bepalen van de prioriteiten voor wetenschappelijk onderzoek.

Wetenschap & Planeet