ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Belgische artificiële intelligentie slaagt erin om hartaanvallen te voorspellen

WetenschapDe Brusselse start-up Kantify en het ULB-laboratorium voor kunstmatige intelligentie (Iridia) hebben voor het eerst een model gemaakt voor het voorspellen van voorkamerfibrilleren, een hartritmestoornis waarbij de boezems (atria) van het hart niet meer zoals normaal samentrekken. Dat meldt L'Echo.

1 reactie

 • DIRK RASSCHAERT

  2 jaar geleden
  Kunnen honden dit ook al niet? Maar die zwijgen wijselijk. Is er al een app? Want anders zie ik enkel mogelijkheden voor mensen die al in het ziekenhuis aan de apparaten liggen ?
 1. Nieuwe studie bewijst doeltreffendheid van chirurgische mondmaskers tegen verspreiding Covid-19: “Nagel aan doodskist van tegenargumenten”
  49

  Nieuwe studie bewijst doeltref­fend­heid van chirurgi­sche mondmas­kers tegen versprei­ding Covid-19: “Nagel aan doodskist van tegenargu­men­ten”

  De auteurs van een grootschalige studie naar het gebruik van chirurgische mondmaskers tegen de verspreiding van Covid-19 zeggen onomstotelijk bewijs te hebben dat die aanpak effectief is. Ze volgden meer dan 340.000 mensen verspreid over 600 gemeenschappen op het platteland van Bangladesh om de doeltreffendheid van mondmaskers te onderzoeken.

Wetenschap & Planeet