Holthof: “Het is absoluut mogelijk dat dit vaccin niet werkt. Daarom moeten alle onderzoeksinitiatieven voldoende steun krijgen en delen we de kennis die met het Oxford-vaccin hebben vergaard.”
Volledig scherm
PREMIUM
Holthof: “Het is absoluut mogelijk dat dit vaccin niet werkt. Daarom moeten alle onderzoeksinitiatieven voldoende steun krijgen en delen we de kennis die met het Oxford-vaccin hebben vergaard.” © ID / Patrick De Roo

Belgisch hoofd van Oxford-ziekenhuizen: “Tegen september zouden wij 20 miljoen vaccins kunnen hebben”

De Britse overheid gaat 145 miljoen euro investeren in het zogenaamde ‘vaccin van Oxford’ – een hoopvol project met kans (maar geen garantie) op slagen. De Belg Bruno Holthof, die aan het hoofd staat van de Oxford-ziekenhuizen, hoopt ermee tegen de winter de UK te vaccineren. “Tegen september zouden we er 20 miljoen kunnen produceren.”

15 reacties

 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Ik kijk de kat wel uit de boom vooraleer een vaccin te aanvaarden. Haast en spoed is zelden goed. Ik vertrouw het niet. Neveneffecten die ze in hun haast niet gedetecteerd hebben ?
 • Erik Noerens

  2 jaar geleden
  Het vaccin van Oxford stelt teleur. Nu zullen we op de Amerikanen moeten rekenen.
 • Freddy Demey

  2 jaar geleden
  In België kunnen ze nog geen filters en geen fatsoenlijke mondmaskers bestellen terwijl wij in Portugal al weken alles kunnen kopen. Maar ja België heeft wel veel ministers clowns die van elkaar niks weten en elkaar constant tegenwerken. Allee ze gaan nog een federale bijmaken om nog meer geld te verkwisten. Hoe jammer en nutteloos. Zoveel geld van de belastingbetaler eisen om dan voor hun luxe wagens/ loon en zakken te vullen
 • Nico Herbots

  2 jaar geleden
  Fijn voor de UK. Maar wanneer zijn er genoeg vaccins voor de rest van de wereld? We hebben er zo'n slordige 7,6 miljard nodig.
 • sus Beysen

  2 jaar geleden
  Zeker op trump gokken echt wel,dan zulde dik betalen en of het dan ok is dat moet ge ook nog afwachten
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.

Wetenschap & Planeet