Volledig scherm
PREMIUM
© Karolien Coenen

België zou gevaarlijke varianten veel sneller kunnen opsporen: “Er is genoeg labocapaciteit, maar ze wordt niet gebruikt”

Spelen we kort genoeg op de bal in de zoektocht naar gevaarlijkere varianten van het coronavirus? Er zijn in België tien labo’s waar machines staan die dagelijks honderden coronastalen zouden kunnen analyseren. Toch schakelt de overheid ze niet in. Minstens één labo is dan maar op eigen houtje beginnen te speuren: “Ze hebben het ons niet gevraagd en we krijgen er niet voor betaald, maar we vonden het onze plicht.”

9 reacties

 • Peter Bielen

  2 maanden geleden
  Blij dat dit artikel aan het licht brengt wat er volledig misloopt in dit land. Waarom moet die 5 miljoen euro naar 4 universiteiten gaan terwijl men al 10 labo’s heeft? Wie slaat hier winst uit? Na het lezen van mevrouw Maes en Isolde’s mening reizen er (weeral) heel wat vragen. Onze niet verkozen minister VDB zei dat we hem mochten afrekenen op deze pandemie! Tja, bij deze! Gebuisd over de hele lijn Frankske. Behalve in de 4 gesubsidieerde universiteiten dankzij een financiële “regeling”!
 • Paul Philippaerts

  2 maanden geleden
  Ja maar ze gaan dat doen. Heel zeker weten, we gaan nog even overleggen en dan moeten we nog een paar mensen raadplegen die het moeten organiseren en dan nog een aantal die het zullen moeten gaan doen. Binnen de maand is dat geregeld, hopelijk is het virus nog in het land ah ja want anders is dat weer zoveel moeite voor niet
 • Patrick Moorthamer

  2 maanden geleden
  Er zijn er teveel die hun zegje of zegen moeten overgeven dit werkt niet dat is al meerdere keren gebleken in een bedrijf zit er ook maar één iemand aan het stuur!
 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  De politiekers met hun 'sympathiek' gedoe bakken er niets van. Het is een kinderachtige aanpak zonder ook maar enige kracht en daad!
 • Francine Carreyn

  2 maanden geleden
  Aan de overheid, schiet eens wakker, hoelang en waarop wachten jullie eigenlijk, er liggen 180.000 vaccins te wachten in de diepvries nu het super verspreidende virus in ons land is en vooral West Vlaanderen getroffen is zet er wat vaart achter, gedaan met talmen!!!!!!
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan