Het vaccin van Pfizer-Biontech, voorlopig het enige in ons land.
Volledig scherm
Het vaccin van Pfizer-Biontech, voorlopig het enige in ons land. © Photo News

België houdt (voorlopig) vast aan twee dosissen vaccin

Ons land gaat iedereen die de komende weken in aanmerking komt voor een vaccin tegen het coronavirus twee keer inenten, met de tussenpauze die de fabrikant op de bijsluiter aangeeft. Dat heeft Pierre Van Damme deze namiddag op een persconferentie van de taskforce vaccinatie van de overheid gezegd.

58 reacties

 • Giedo Claesen

  3 weken geleden
  Waarom kunnen hier in België miljoenen mensen op 1 dag gaan stemmen maar vaccineren gaat niet zo snel. Ik begrijp dat toch niet zo goed hoor. Stemmen is hier echt niet nodig, vaccineren wel.
 • Alex De Bruyne

  3 weken geleden
  En ondertussen liggen er 9000 beschikbare vaccins in de frigo. Die hadden al dagen geleden moeten toegediend geweest zijn. En straks komen er tienduizenden vaccins. Hoe gaan dat ooit lukken met incompetente experten en politici op het vlak van crisisbeheersing. Eigenlijk speelt het geen rol wie die vaccins krijgen. Het sleutelpunt is snelheid van toedienen in de maatschappij. Als er dan toch een voorkeur moet zijn dan liefst voor de strijders van de eerste lijn in de corona-afdelingen.
 • Luc Bral

  3 weken geleden
  Gaan die echt aan de afgesproken snelheid vaccineren ? Gans de wereld gaat ons weer uitlachen, kunnen die echt niet rekenen en tot het besef komen dat het veeeeeeel rapper gaat moeten gebeuren ?
 • phil smedts

  3 weken geleden
  Andere landen vaccineren volop, terwijl men hier amper een paar honderd mensen gevaccineerd heeft, en nu begint te denken om de mensen maar half te vaccineren bij gebrek aan genoeg vaccins. Weeral een extra bladzijde in het Belgische corona blunderboek. Ze mogen hun vaccin houden als het niet gebeurt zoals voorgeschreven door de fabrikant, en zoals het getest is in de klinische studies. Waarom wordt in dit land toch alles door de politiek verprutst ?
 • gustaaf Van Bever

  3 weken geleden
  Dus een planning gemaakt op een veronderstelling? En in alle verhaaltjes mis ik , of kijk ik er over, een belangrijke factor; nm mijn vertrouwde huisarts die me kent en me jaarlijks de griepspuit geeft. Het aanmodderen gaat maar verder zoals we dat hier zo goed kennen . Met mensenlevens spelen en mensen tot wanhoop drijven, daar is onze top goed in.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"

Wetenschap & Planeet