Professor David Paterson, directeur van het University of Queensland Centre for Clinical Research.
Volledig scherm
Professor David Paterson, directeur van het University of Queensland Centre for Clinical Research. © rv

Australische wetenschappers beweren dat ze geneesmiddel tegen Covid-19 hebben: geteste patiënten “reageren heel, heel goed”

Australische onderzoekers beweren dat ze medicatie tegen het nieuwe coronavirus gevonden hebben. Het gaat om twee bestaande geneesmiddelen die bij andere aandoeningen ingezet worden, zegt expert David Paterson, professor aan het University of Queensland Centre for Clinical Research en arts infectieziekten.

46 reacties

 • an Vanautgaerden

  10 maanden geleden
  Ik dacht dat men in Leuven dit middel ontdekt had jaren geleden ook aan de univ en jansen pharmaceutice? Een oud middel inderdaad tegen malaria ook
 • Marco Maerten

  10 maanden geleden
  @Jefke Vermeulen: Inderdaad Jefke,het is echter ook geen tovermiddel,maar voeding die deze elementen bevat,geven vele virussen een fikse opdonder en zijn dus ideaal voor een sterke weerstand.Het zijn mensen met tekorten of gezondheidsproblemen die kwesbaarder zijn.
 • Gino Denil

  10 maanden geleden
  Wat deren die bijwerkingen bij een patien waar het gaat over leven of dood. Dan liever leven met wat bijwerkingen.
 • Nick Lersberghe

  10 maanden geleden
  @Jefke Vermeulen Dat zijn zeker geen wondermiddelen zoals de reclame ons zou willen doen geloven. Ze zijn nodig voor het immuunsysteem, maar versterkt het niet speciaal. Het zorgt er enkel voor dat je immuunsysteem normaal functioneert. Een gezonde persoon zal er weinig baat bij hebben. Ze hebben al zeker geen antivirale eigenschappen.
 • Leopold Degallaix

  10 maanden geleden
  En er zijn die dat geloven, als het echt zo moest zijn dan zou dit een wereldnieuws zijn. Ik geloof nooit dat dit echt verstandig is om zulke nieuwsberichten rond te strooier. Het is de mensheid valse hoop geven.
 1. Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg
  Play

  Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg

 2. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

Wetenschap & Planeet