Het gaat louter om een naamsverandering, het vaccin zelf blijft onveranderd. (Archieffoto)
Volledig scherm
Het gaat louter om een naamsverandering, het vaccin zelf blijft onveranderd. (Archieffoto) © AFP

AstraZeneca-vaccin heet voortaan Vaxzevria

Het coronavaccin van de Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca heet voortaan Vaxzevria. Dat meldt het Zweedse geneesmiddelenagentschap Läkemedelsverket op basis van gegevens van het Europese geneesmiddelenbureau EMA.

30 reacties

 • fernand walder

  2 weken geleden
  65+ kunnen sterven volens onze overheid! Ze kosten geld=pensioen En als ze wegvallen, dan passeert de staat nog eens aan de kassa via de erfenisbelasting. De 65- moeten nog geld in kas brengen om de grote put staatsschuld te dichten. Dat is de enige reden, geen enkel andere uitleg. Bloedklonters komen ook bij 65+ voor! Virus maakt geen onderscheid mbt leeftijd. Alleen de ene is er zieker van dan de andere.
 • RACHEL VAN HOVE

  3 weken geleden
  Ik heb nog nergens een wetenschappelijke uitleg kunnen lezen/vinden waarom het voor de groep 65+ wel geschikt is! Dat wordt zonder enige verdere informatie geponeerd in alle sociale media. Vraagt niemand zich dat af? Wil mijn krant zo vriendelijk zijn dat eens uit te zoeken? Of zijn we dat als 65-plussers niet eens waard?
 • Sonia Vandeleene

  3 weken geleden
  Als Astrazenca toch zo een goed vaccin is en heel veilig waarom verandert het dan van naam. Ik laat mij vaccineren maar niet met die AZ alias VAXZEVRIA (nieuwe naam zegt het al vaxzeveren) Ik ben roker en dat is idd mijn beslissing maar dat wil niet zeggen dat ik het dan moet stellen met die AZ/VZ mits het bloedkonters net veroorzaakt het meeste bij jongere vrouwen en met men 48 beschouw ik me niet als oudere. Ik pas als ik dat vaccin krijg dan neem ik het wel later en kies voor J&J en betaal
 • Carin Desmet

  3 weken geleden
  Dat ze AZ maar houden. In Duitsland is ook verboden terug na 9 doden en enkele in IC allemaal jonge vrouwen. US zal het niet op de markt brengen is nooit alle fasen doorlopen, is niet bestand tegen afrikaanse en Braziliaanse variant. Ik weet familie lid Chirurg in US zei neem het aub niet w8 op Johnson enige vacin dat alle fasen heeft doorlopen een bestand tegen alle varianten.
 • rik casteleyn

  3 weken geleden
  In Amerika is VAXZEVRIA of Astra Zeneca nog altijd niet goedgekeurd door het FDA . Er moet toch ergens een reden zijn van niet goedkeuring . Voldoet niet aan de voorwaarden en niet genoeg getest . Niet getest op de varianten , dus te vroeg op de markt gebracht .Ze wilden de eersten zijn maar niet bruikbaar.
 1. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein

 2. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

Wetenschap & Planeet