Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). © BELGA

Artsen en ziekenfondsen sluiten nieuw tariefakkoord

Artsen en ziekenfondsen hebben deze nacht een nieuw medicomut-akkoord gesloten, waarin onder meer afspraken worden gemaakt over de honoraria. Dat laat het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) weten. Het akkoord geldt voor de periode 2022-2023.

 1. Tuberculose binnenkort weer dodelijkste infectieziekte ter wereld

  Tuberculo­se binnenkort weer dodelijk­ste infectie­ziek­te ter wereld

  Tuberculose (tbc) is goed op weg om weer de dodelijkste infectieziekte ter wereld te worden. Door de coronacrisis, de oorlog in Oekraïne en de vluchtelingenstroom verspreidt de ziekte zich opnieuw gemakkelijker. Daarvoor waarschuwt Damiaanactie, niet toevallig op wereldtuberculosedag. Uit de meest recente cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) blijkt dat het aantal diagnoses in 2021 wereldwijd met 5 procent is gestegen.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Vandenbroucke wil gezondheidszorg beter betaalbaar maken: maximumfactuur van 250 euro voor laagste inkomens
  PREMIUM

  Vandenbrou­c­ke wil gezond­heids­zorg beter betaalbaar maken: maximumfac­tuur van 250 euro voor laagste inkomens

  Naar de kinesist voor een verrekte spier of naar de tandarts voor een gaatje in uw kies? Als het van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) afhangt, bent u niet meer in de weer met gele, roze of blauwe klevers, maar betaalt u enkel nog het doktersbezoek. De rest wordt automatisch verrekend met uw ziekenfonds. Staan nog op het lijstje: een verlaging van de maximumfactuur en betere terugbetaling van tandzorg.