Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © getty

Arts niet aansprakelijk voor achterlaten kompressen in lichaam patiënt

Een neurochirurg die tijdens een ingreep twee kleine kompressen achterliet in het lichaam van de patiënt, heeft geen medische fout gemaakt. De man werd in mei vorig jaar vrijgesproken, meldt Artsenkrant. 

17 reacties

 • Paul van de velde

  2 jaar geleden
  Dokters die moeten beslissen over hun collega's......advocaten en rechters, ook collega's.......dus iets achter laten bij een operatie is geen fout? Maken dokters wel eens fouten is de grote vraag. Volgens een bevriend dokter maakt elke dokter wel fouten, maar je hoort er nooit iets over omdat de patiënt en familie het niet beseft.
 • Nick Lersberghe

  2 jaar geleden
  Een kompres vergeten is sneller gebeurt dan je zou denken. In een operatie die uren duurt, ga je er niet altijd direct aan denken. Jammerlijke gebeurtenis, maar als arts heb je zo'n grote verantwoordelijkheid en zijn er zoveel die een arts willen (al dan niet onterecht) beschuldigen van fouten, dat ze zich zeer goed moeten legaal indekken.
 • Toon Schouteden

  2 jaar geleden
  Ons kent ons... Wij wassen mekaar's rug... Smeerlapperij ten top!
 • lindsey clauw

  2 jaar geleden
  De arts is toch degene die het heeft laten zitten ?!
 • Geert De Meyer

  2 jaar geleden
  Wie dan wel, de kuisvrouw?
 1. VN-rapport: “Meer cannabisgebruik zorgt voor stijgend aantal psychische aandoeningen”

  VN-rap­port: “Meer cannabisge­bruik zorgt voor stijgend aantal psychische aandoenin­gen”

  Het regelmatig gebruik van cannabis is door toenemende legalisering en door de coronalockdowns de laatste tijd gestegen. Een rapport van de Verenigde Naties dat vandaag wordt gepubliceerd, waarschuwt dat die toename tot een groeiende belasting van de gezondheidsvoorzieningen leidt. Het stijgende gebruik van het middel veroorzaakt namelijk een toename van het aantal psychische aandoeningen in bijvoorbeeld West-Europa.

Wetenschap & Planeet