AP
Volledig scherm
© AP

Amerikaanse gezondheidsautoriteiten keuren eerste medicijn tegen alzheimer goed

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), die zich buigt over de kwaliteit van medicijnen en voedingsmiddelen, heeft het geneesmiddel aducanumab van farmaceutisch bedrijf Biogen Inc. goedgekeurd voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer. Nochtans was er veel controverse over de gemengde resultaten van het klinisch onderzoek met het medicijn.

2 reacties

 • Patrick BOSCART

  5 dagen geleden
  En nu zoveel mogelijk geld eraan verdienen om daarna te zeggen dat het niet werkt!!
 • raf peeters

  2 weken geleden
  Vraag mij steeds af waarom er een getal van 70,80,90% moet geplakt op werking van een medicijn. Denk als het al maar voor 40% zou helpen voor Alzheimer patienten een hele vooruitgang is.Mensen die in familie hebben meegemaakt en nog meemaken zouden het begroeten.
 1. Moderna betwist potentiële link met hartontsteking: “Geen wetenschappelijk bewijs”

  Moderna betwist potentiële link met hartontste­king: “Geen wetenschap­pe­lijk bewijs”

  De Amerikaanse vaccinproducent Moderna betwist dat zijn vaccin mogelijk de oorzaak zou kunnen zijn van ontstekingen van de hartspier (myocarditis) of het hartzakje (pericarditis). Zowel bij het Europese Geneesmiddelagentschap EMA als bij de Amerikaanse tegenhanger FDA loopt er momenteel een onderzoek naar een mogelijk verband. Na het beoordelen van de beschikbare gegevens "kan er geen causale relatie met het vaccin worden vastgesteld", klinkt het bij Moderna.

Wetenschap & Planeet