AP
Volledig scherm
© AP

“Amerikaanse gezondheidsautoriteit onderzoekt hartproblemen bij tieners na vaccinatie”

Het Amerikaanse Centrum voor Ziektecontrole en Preventie (CDC) onderzoekt meldingen dat een zeer klein aantal tieners en jongvolwassenen mogelijk hartproblemen kreeg na te zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat meldt The New York Times.

14 reacties

 • marcus vertongen

  1 jaar geleden
  Vaccineer ze dan met AstraZenica. Dat is het beste en veiligste vaccin. Dat is meer een klassiek vaccin, zoals een Tetanus of polio of mazzelen vaccin. Die mrra vaccins dat is rommel. Dat zal op termijn wel blijken. Een beetje ziekjes na een vaccinatie van AstraZenica? Dat is juist goed, dat wilt zeggen, dat je afweersysteem in actie treedt. Als je soldaten achteraf het Covid virus tegenkomen, dan gaan ze onmiddelijk in actie treden en wordt je meer niet ziek.
 • Kelly De Saedeleer

  1 jaar geleden
  Wees voorzichtig met de scholen dat ze de kids niet achter onze rug vaccineren of testen!
 • Marion Van Saan

  1 jaar geleden
  Zot, hoe de mensen als proefkonijnen worden gebruikt. De moraal van de farmaceutische industrie, een verdienmodel heeft niks aan gezonde mensen.
 • Ramon Simon

  1 jaar geleden
  Ze ebben bijna 0% kans om te sterven, je moet zot zijn om deze te vaccineren. Ten eerste gaat dit nieuw griepvirus niet weg dus ga je die jongeren heel hun leven jaarlijks vaccineren? En niemand weet de gevolgen binnen een aantal jaar. In Israël heeft men dezelfde bijwerking bij jongeren. Ja ken evengoed het immuunsysteem van die jongeren volledig vernielen.
 • Wendy Pieck

  1 jaar geleden
  Dat is ook de reden dat ik mijn kinderen niet laat vaccineren. Dit was een paar weken geleden al bekend geraakt in Israël. Het ging over tientallen gevallen. Een bijwerking bij AZ ligt altijd aan het vaccin maar bij Pfizer kan dat nooit ook al zijn het dezelfde effecten. Wees eerlijk.
 1. West-Vlaamse gynaecoloog die eigen sperma gebruikte voor kunstmatige bevruchting is eerste gekende geval in België, maar niet in het buitenland

  West-Vlaam­se gynaeco­loog die eigen sperma gebruikte voor kunstmati­ge bevruch­ting is eerste gekende geval in België, maar niet in het buitenland

  De West-Vlaamse gynaecoloog Geert V. (70) heeft jarenlang zijn eigen sperma gebruikt voor kunstmatige inseminaties in het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis. Vier donorkinderen worden intussen gelinkt aan de arts. Dat dit in de openbaarheid komt, is een primeur in ons land, maar zeker niet in het buitenland. In Nederland kwamen al vijf gelijkaardige gevallen aan het licht. Het bekendste is dat van Jan Karbaat, die ongeveer negentig donorkinderen met zijn eigen zaad verwekte. Ongeveer evenveel als de Amerikaanse vruchtbaarheidsspecialist Donald Cline.
 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.

Wetenschap & Planeet