via REUTERS
Volledig scherm
© via REUTERS

Amerikaanse experts raden aan om coronapil van Merck goed te keuren

Een panel van onafhankelijke Amerikaanse wetenschappers heeft dinsdag gestemd voor de goedkeuring van het coronamedicijn van farmabedrijf Merck. Dat moet in noodgevallen gebruikt kunnen worden voor bepaalde risicopatiënten, vinden ze.

 1. Varkenshartpatiënt zat in cel voor neersteken van man die op café met zijn vrouw flirtte
  Play

  Varkens­hart­pa­tiënt zat in cel voor neersteken van man die op café met zijn vrouw flirtte

  Ophef rond David Bennett, de 57-jarige patiënt die vorige vrijdag in de Amerikaanse staat Maryland een varkenshart kreeg ingeplant. Bennett blijkt in 1988 een liefdesrivaal zeven messteken te hebben toegediend. Hij werd daarvoor veroordeeld en zat enkele jaren in de cel. De zus van Bennetts slachtoffer vindt dat Bennett als crimineel de medische wereldprimeur niet verdiende. Ze opent zo een ethisch debat.
 2. CEO BioNTech: “Drie dosissen van vaccin niet voldoende om omikron te stoppen”

  CEO BioNTech: “Drie dosissen van vaccin niet voldoende om omikron te stoppen”

  “Zelfs wie drie prikken van het vaccin heeft gehad, kan Covid nog altijd doorgeven.” Dat zegt Ugur Sahin, CEO en medeoprichter van farmagigant BioNTech, het Duitse bedrijf dat samen met Pfizer een van de meest effectieve coronavaccins op de markt bracht. Sahin is tegelijkertijd optimistisch over de eerste resultaten uit het veld in Zuid-Afrika en Engeland. In de Franse krant ‘Le Monde’ noemt hij die “geruststellend”.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.

Wetenschap & Planeet