De vestiging van vleeswarenleverancier Offerman, dochter van Ter Beke, in Aalsmeer. Inzet: de door Aldi België teruggeroepen gebraden rosbief.
Volledig scherm
De vestiging van vleeswarenleverancier Offerman, dochter van Ter Beke, in Aalsmeer. Inzet: de door Aldi België teruggeroepen gebraden rosbief. © ANP

Aldi roept rosbief terug na drie doden en miskraam in Nederland door listeriabesmetting

Drie mensen zijn in Nederland overleden door een listeriabesmetting in vleeswaren van producent Offerman, sinds 2017 een dochter van de Belgische groep Ter Beke. Een vrouw heeft er een miskraam door gehad en zeventien mensen werden ziek. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In België roept Aldi gebraden rosbief van Délifin terug die geleverd werd door Offerman. 

20 reacties

 • Peter Janssen

  2 jaar geleden
  Prachtig toch hoe streng onze voedselveiligheid wordt gecontroleerd door de overheid, ze zijn toch zo bezorgd voor onze volksgezondheid nietwaar? Er glipt geen enkele bacterie door de mazen, alleen met zwermen tegelijk want er moet winst gemaakt worden en niet door onze slagers maar door grote ketens.
 • Tina Colpaert

  3 jaar geleden
  Vroeger ook bij slagers gewerkt en zit al heel mijn leven in voedingsbedrijven je wil niet weten wat er allemaal mee gebeurt
 • Pieter smit

  3 jaar geleden
  Wie koopt er nu nog zo'n vlees? Voor ons enkel nog ambachtelijk vlees van de echte slager, heel wat beter voor mens en dier!
 • Eddy Keulier

  3 jaar geleden
  Ik denk dat rauw vlees zowiezo niet aan te raden is.
 • joseph kellens

  3 jaar geleden
  Denk groen, wees groen ,maak uw rosbief eens zelf ,is niet zo moeilijk, altijd oppassen met fabrieks gemaakt rauw vlees of bijna rauw vlees, maar ook dure restaurants zijn niet altijd te vertrouwen !
 1. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.
 2. VN-rapport: “Meer cannabisgebruik zorgt voor stijgend aantal psychische aandoeningen”

  VN-rap­port: “Meer cannabisge­bruik zorgt voor stijgend aantal psychische aandoenin­gen”

  Het regelmatig gebruik van cannabis is door toenemende legalisering en door de coronalockdowns de laatste tijd gestegen. Een rapport van de Verenigde Naties dat vandaag wordt gepubliceerd, waarschuwt dat die toename tot een groeiende belasting van de gezondheidsvoorzieningen leidt. Het stijgende gebruik van het middel veroorzaakt namelijk een toename van het aantal psychische aandoeningen in bijvoorbeeld West-Europa.

Wetenschap & Planeet