Photo News
Volledig scherm
© Photo News

5 dingen die iedereen moet weten over het coronavirus

Loopt je viervoeter thuis ook gevaar? Helpen ze nu of niet, die mondmaskers? Hoe ziek kan je worden? Hoe uit een besmetting met het Covid-19-virus zich? En hoe geraak je er ook weer vanaf? Een overzicht van nuttige informatie over enkele eenvoudige maar veelgestelde vragen.

7 reacties

 • saar Caron

  2 jaar geleden
  Mogelijks dit, het zou kunnen dat, misschien toch best... conclusie ze weten niks ledisch gegrond. Nieuw virus snelle verspreiding. Niks aan te doen, nog steeds hogere cijfers van sterfte bij andere ziekten, situaties.
 • Eddy Van De Velde

  2 jaar geleden
  Als ik lees welke symptomen allemaal kunnen voorkomen bij coronavirus, dan is het beter dat iedereen getest wordt. Vooral in deze tijd van het jaar heeft iedereen wel 1 of meerdere van deze symptomen.
 • John Waldack

  2 jaar geleden
  Inderdaad, iedereen zit af te geven op de Chinese regering die het in de doofpot stak maar als ik het objectief bekijk zie ik het volgende: China nu ongeveer 80.000 besmetten na ruim drie maanden ofwel 0.005% van de bevolking, Italie na enkele weken 2500 ofwel 0.004% van de bevolking en Belgie is mooi aan het inhalen met op enkele dagen al 0.00025%... als ik het zo zie, er was toch geen enkel probleem Maggie en dr Van Ranst? of gaan we dit ook een doofpotje noemen?
 • Paulina Buelens

  2 jaar geleden
  Een grote paniek voor iets die na paar jaar zal bezien worden als een griep...hoewel een griep hoger dodelijke cijfers heeft. De masken helpen niet, maar mensen kopen die toch. Met elke nieuwe virus loopt er paranoia bij...Zoals Nathalie hieronder schrijft: leer je mond dicht te houden als je niest of hoest. Inderdaad, dat doen meeste mensen niet.
 • nathalie parthoens

  2 jaar geleden
  Blijf een meter weg van hoestende of niezende mensen. Handig toch? Als die dat ook niet doen, en met open mond hoesten en niezen zodat alles overal vliegt. Hoeveel mensen gebruiken hun hand, elleboog, zakdoek, loop maar eens rond in de winkel of in de stad en tel ze maar.

Wetenschap & Planeet