Reizigers op Schiphol dragen een mondmasker. Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) benadrukt dat enkel zieke mensen of hulpverleners die met zieke mensen werken, die horen te dragen.
Volledig scherm
Reizigers op Schiphol dragen een mondmasker. Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) benadrukt dat enkel zieke mensen of hulpverleners die met zieke mensen werken, die horen te dragen. © ANP

24 vragen over corona beantwoord: lopen zwangere vrouwen meer risico? En wat na de krokusvakantie?

Maandag deden we op HLN.be een oproep: “Heeft u nog vragen over het coronavirus?” De respons was overweldigend: intussen kregen we ruim 10.000 vragen voorgeschoteld. Uit de meest gestelde vragen hebben wij al deze selectie gemaakt. Hieronder vindt u de antwoorden die de experts ons gaven.

12 reacties

 • Tine Dauw

  7 maanden geleden
  Wat als je op reis bent en in die periode je uitnodiging om je te laten vaccineren in de brievenbus zit waardoor je de vaccinatie afspraak mist?
 • Alexandra Leica

  2 jaar geleden
  Hoe zit het met de jobstudenten? Vele hebben geen werk in de zomervakantie door corona.
 • Miep van der Roest

  2 jaar geleden
  Moet je in quarantaine wanneer je uit Spanje komt met het vliegtuig??
 • Ronn Van Cauwenberge

  2 jaar geleden
  Ik heb gisteravond naar de speciale Vtm-nieuwsuitzending gekeken en ben op mijn honger blijven zitten. Op belangrijke vragen werd er door een bepaald individu gewoon naast de kwestie geantwoord. Ik heb dan maar naar een programma vd Telegraaf gekeken en daar werd door de presentator en viroloog Ab Oosterhaus alles klaar en duidelijk uitgelegd en dit in 17 minuten. Zeer professioneel, zo simpel kan het zijn.
 • Wendy Dutré

  2 jaar geleden
  Zijn er ook gevaren voor huisdieren die buitenkomen?
 1. Zo voelt het om het coronavirus op te lopen: “Hoesten alsof ik doodging”
  PREMIUM

  Zo voelt het om het coronavi­rus op te lopen: “Hoesten alsof ik doodging”

  Koorts, droge hoest, grieperig gevoel. We kennen de symptomen van het nieuwe coronavirus Covid-19 ondertussen wel. Toch van horen zeggen. Maar Kem Senou Pavel Daryl en Tiger Ye - twee studenten van 21 in China - ondervonden ze aan den lijve. Het ziektebeeld kent vele gradaties: de enige Belgische patiënt, Philip Soubry (54), voelde totaal niks, Senou ondervond ook niet gek veel last, maar Tiger Ye had wél stevig prijs. “Helse pijnen over heel mijn lichaam.”
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.

Wetenschap & Planeet