Ondermeer preventieve screenings op borstkanker zorgen dat veel kankeroverlijdens vermeden kunnen worden.
Volledig scherm
Ondermeer preventieve screenings op borstkanker zorgen dat veel kankeroverlijdens vermeden kunnen worden. © © Media for Medical/UIG

185.000 kankeroverlijdens vermeden in België voorbije dertig jaar

De voorbije dertig jaar hebben in ons land maar liefst 185.000 extra mensen kanker overleefd. Dat blijkt uit de cijfers van Stichting tegen Kanker. Verbeterde medicatie en vroegtijdige screeningen hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen.

3 reacties

 • Martine Tresinie

  2 maanden geleden
  Waarom de oorzaken die welbekend zijn niet aanpakken?Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.
 • Marc Rottiers

  2 maanden geleden
  En kunnen we ook eens te weten waarom er zo een onheilspellend hoog aantal kankers zijn? Preventie is nog altijd beter dan behandelen.
 • Patrick Vandenkerchove

  2 maanden geleden
  Behalve slokdarmkanker waar ik al 3 jaar mee strijd voer maar telkens terugkomt ondanks maagresectie operaties en weghalen ven slokdarm met lymfeklieren. UZ Leuven, beste kliniek maar ik heb geen toekomst meer.
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.