Een verpleegkundige van het vaccinatiecentrum op Spoor-Oost in Borgerhout (Antwerpen) steekt een vaccindosis in een injectiespuit.
Volledig scherm
PREMIUM
Een verpleegkundige van het vaccinatiecentrum op Spoor-Oost in Borgerhout (Antwerpen) steekt een vaccindosis in een injectiespuit. © BELGA

100.000 Vlamingen krijgen deze week een prik: “We willen graag versnellen, maar dat gaat niet”

Deze week worden er in Vlaanderen 100.000 vaccins gezet — voor het eerst ook in vaccinatiecentra. We zitten voor op het oorspronkelijke schema en de taskforce zou de campagne de komende weken graag versnellen, maar de farmabedrijven dicteren de wet.

70 reacties

 • Gustave Olbrechts

  3 maanden geleden
  Het is ver gekomen als farmabedrijven de wet gaan dicteren.
 • Gerrit Meysman

  4 maanden geleden
  In het VK kunnen ze al de mensen voor de 3de keer vaccineren, wat een overschot van vaccins hebben ze daar dan wel? en Europa kijkt toe
 • johan lanoot

  4 maanden geleden
  Sneller gaat wel maar men wil niet. De overheden in Europa laten zich doen door de farmabedrijven, in tegenstelling tot de USA en het VK waar de overheden hun wil opleggen aan deze bedrijven.
 • Marcel Willems

  4 maanden geleden
  Dat zegt toch genoeg waarom het hier zo moelijk is.Versnippering van bevoegdheden Zoals er nergens bestaat .Een regering met de nodige ministers die verantwoordelijk zijn op hun gebied .Weg van al die extreme gedachten omtrent de taalgrens die er geen is voor het virius.
 • Debbie De Bruyn

  5 maanden geleden
  We hadden niks anders verwacht.

Wetenschap & Planeet