AFP
Volledig scherm
© AFP

“1 op de 5 Covid-patiënten kampt nadien met psychische problemen”

Bijna 1 op de 5 Covid-19-patiënten krijgen binnen de drie maanden na hun diagnose te kampen met psychische klachten als angst, depressie of slapeloosheid. Dat blijkt uit een analyse van de Universiteit van Oxford. Een andere opvallende vaststelling is dat wie eerder al mentale gezondheidsproblemen had, 65 procent meer kans liep op een coronabesmetting dan patiënten zonder psychisch verleden.

1 reactie

  • Erwin VD

    11 maanden geleden
    Mooiste bewijs dat dit niet zo maar een virusje is dat op griep gelijkt. Eerst lag de schuld bij de vleermuizen nu een getransformeerd virus bij nertsen en een dubbel aantal besmettingen bij mensen . Sorry, bijna niemand draagt nog pelzen van nerts noch eten we die diertjes. Dus dit virus is ofwel heel slim of is een wapen tegen de groeiende mensheid.
  1. Nu het coronavaccin er is, moet het ook nog verdeeld geraken: dit is waarom dat lastig kan worden

    Nu het coronavac­cin er is, moet het ook nog verdeeld geraken: dit is waarom dat lastig kan worden

    De zoektocht naar een efficiënt Covid-19-vaccin verloopt sneller dan ooit, bij eender welke andere aandoening in het verleden. Pfizer kondigde gisteren zelfs aan dat hun kandidaat-vaccin, dat de Amerikaanse farmagigant samen met het Duitse BioNTech ontwikkelde, een efficiëntie van 90 procent haalt bij testpersonen. Tegen eind volgend jaar kan Pfizer-BioNTech naar eigen zeggen 1,3 miljard dosissen voorzien. Maar die moeten ook tot bij de mensen geraken. Uitgerekend met dit specifieke coronavaccin is dat niet vanzelfsprekend.

Wetenschap & Planeet