Coronacommissaris Pedro Facon.
Volledig scherm
PREMIUM
Coronacommissaris Pedro Facon. © Photo News

1 op 10 Nederlanders die positief testen, is volledig ingeënt: “En toch blijft prikken, prikken, prikken dé oplossing”

Nieuwe info is het niet, maar het zorgt toch voor wat verwarring: wie volledig gevaccineerd is, kan nog steeds andere mensen besmetten met het coronavirus. Zijn die twee prikken in de bovenarm dan nutteloos? “Integendeel. Als de deltavariant had gecirculeerd in een wereld zonder vaccins, dan was dat een catastrofe geweest met duizenden extra overlijdens.”

66 reacties

 • Joris Janssens

  1 week geleden
  al van in het begin werd er gezegd dat het vaccin alleen maar hielp tegen de ernstige complicaties, niet tegen besmetting. Kunnen we dan ook stoppen met de paniek over besmettingen? Ziekenhuisbezettingen en doden, dat is waar we rekening mee moeten houden.
 • HENRI COLMAN

  1 week geleden
  Betere titel ware geweest; slechts 1 op 10 nieuwe COVID-besmettingen is een ingeënt persoon. Prikken, prikken, prikken is dus de boodschap.
 • INGRID DURDEN

  1 week geleden
  Dit is het gevaar van een onvoldoende werkend vaccin - je wordt zelf niet ziek, maar je geeft de ziektekiemen door aan anderen, die dan wel ziek worden. Als je zelf symptomen had gehad, was je thuis gebleven en had je geen anderen aangestoken.
 • ronny cuypers

  1 week geleden
  Dat is toch geen probleem als de anderen ook gevaccineerd zijn. Je kan dan het virus wel ontvangen en doorgeven, maar je wordt niet of nauwelijks ziek. Wie niet wil gevaccineerd zijn moet dan natuurlijk erg opletten, maar dat hoort bij de gemaakte keuze.
 • Jeroen DeBaere

  1 week geleden
  De onzin op de sociale media verspreidt zich sneller dan het coronavirus zelf. Waar moeten wij ons nu het meest zorgen over maken ?

Wetenschap & Planeet