Coronacommissaris Pedro Facon.
Volledig scherm
PREMIUM
Coronacommissaris Pedro Facon. © Photo News

1 op 10 Nederlanders die positief testen, is volledig ingeënt: “En toch blijft prikken, prikken, prikken dé oplossing”

Nieuwe info is het niet, maar het zorgt toch voor wat verwarring: wie volledig gevaccineerd is, kan nog steeds andere mensen besmetten met het coronavirus. Zijn die twee prikken in de bovenarm dan nutteloos? “Integendeel. Als de deltavariant had gecirculeerd in een wereld zonder vaccins, dan was dat een catastrofe geweest met duizenden extra overlijdens.”

70 reacties

 • Sam Bedfort

  12 maanden geleden
  In het begin diende het vaccin enkel om de ziekenhuizen niet al te veel te belasten, wars van het feit dat er de laatste jaren flink bespaard werd daarop. Nu worden ze verplicht om de uitvoer van Pfizer te boosten en aldus de economie. En mensen blijven dit maar slikken.
 • Yolande MARIS

  1 jaar geleden
  Prikken en nog eens prikken ,zelfs al is het experimenteel en ziet het ernaar uit dat het niet veel uithaalt. De heren van de pharma, de aandeelhouders, onze experten hun zakken moeten bijgevuld blijven en de nieuwe fabriekjes moeten blijven draaien.
 • eric Lejeune

  1 jaar geleden
  Zonder vaccin 1000 en 1000 den meer overlijdens,bewijs dat maar eens zou ik zeggen.
 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  Iets of iemand is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Zo ook met dat vaccin en degenen die mensen dwingen. Om te voorkomen dat er bewijs geleverd wordt moet alleman zo vlug mogelijk de spuiten krijgen. Zo wordt de vergelijking met niet-gevaccineerden onmogelijk op lange termijn.
 • Joris Janssens

  1 jaar geleden
  al van in het begin werd er gezegd dat het vaccin alleen maar hielp tegen de ernstige complicaties, niet tegen besmetting. Kunnen we dan ook stoppen met de paniek over besmettingen? Ziekenhuisbezettingen en doden, dat is waar we rekening mee moeten houden.
 1. “Duizenden mensen hebben hepatitis zonder dat ze het weten”: professor legt uit wat de ziekte precies is en scheidt 8 feiten van fabels
  PREMIUM

  “Duizenden mensen hebben hepatitis zonder dat ze het weten”: professor legt uit wat de ziekte precies is en scheidt 8 feiten van fabels

  Hepatitis: de term doet bij veel mensen een belletje rinkelen, maar vaak ook niet meer dan dat. “Je kan 30 jaar met hepatitis rondlopen zonder dat je er iets van merkt”, vertelt dr. Xavier Verhelst, professor en specialist in leverziekten (UGent/UZ Gent) naar aanleiding van Wereldhepatitisdag. Hij geeft ons een snelcursus rond deze leveraandoening en scheidt 8 feiten van fabels over de ziekte.
 2. OVERZICHT. Aantal coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen daalt onder de 2.000

  OVERZICHT. Aantal coronapa­tiën­ten in Belgische ziekenhui­zen daalt onder de 2.000

  Bijna alle coronacijfers in ons land dalen. Dat blijkt uit de meest recente update van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat zowel om het gemiddelde aantal vastgestelde besmettingen, als het gemiddelde aantal hospitalisaties. Er liggen daarnaast ook minder coronapatiënten in de ziekenhuizen en op de afdelingen intensieve zorgen. Alleen het aantal overlijdens gaat nog omhoog, maar dat komt altijd een beetje achter.

Wetenschap & Planeet