Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Wat kost mentale hulp? Dit zijn de prijzen én de terugbetalingen voor een bezoek aan psychiater, psycholoog of relatietherapeut

Liefdesstellen die dagdagelijks op elkaars lip zitten stappen almaar vaker naar de seksuoloog. De vereenzaming bij alleenstaanden en daarmee gepaard gaande psychologische problemen neemt zienderogen toe. De vraag naar professionele hulp voor mentale gezondheid is dan ook groter dan ooit. Welke mogelijkheden zijn er? Wat betaal je ervoor en wanneer komt de mutualiteit tussenbeide om de kosten te drukken?

9 reacties

 • Bernadette Stouten

  2 maanden geleden
  Het komt niet alleen door corona dat mensen meer mentale problemen hebben. Dit kan er nog bijkomen. Natuurlijk komt het ook door de werkdruk, die wij ons zelf soms opleggen. Het is inderdaad de kunst om daar niet altijd aan toe te geven. Maar de mensen die het altijd zo goed weten, gaan vroeg of laat ook eens die hulp nodig krijgen. Gelukkig zijn er psychologen en andere therapeuten die ons kunnen helpen, want durven vragen om hulp is niet gemakkelijk. Het is een eerste stap
 • Geert Peeters

  2 maanden geleden
  De prijzen die men hiervoor betaalt zijn belachelijk hoog (dikke 200 euro/h), en dikwijls gaat het dan over vragenlijstjes invullen of de antwoorden overlopen. Je reinste geldklopperij op kap van de sociale zekerheid = pure diefstal. En ik spreek uit ervaring.
 • karin verwimp

  2 maanden geleden
  Verschiet ik niet van. Ergens bij horen is voor velen een must. En daar moet je wat voor over hebben: sjiek huis of appartement, 2 auto's op de oprit, minstens 2 x in 't jaar op vakantie. Je moet er leuk uit zien (of veel geld hebben). mag niet meer dan x aantal K wegen. Abonnementje van een fitnescentrum. Alles moet van dit of dat merk zijn. Dure cadeautjes geven. Altijd ja knikken. En o ja, vergeet vooral niet voor nageslacht te zorgen want anders wordt je echt niet voor volwaardig aanzien.
 • Danny Buyse

  2 maanden geleden
  @Emi, volledig eens met u. Veel mensen hun mentaal probleem is "de voortdurende angst iets te gaan missen". Ook steeds het gevoel hebben dat het gras groener is aan de overkant. Velen hebben ook jaren gevlucht voor zichzelf door een zeer druk op hol geslagen leven te lijden. Als we de maatschappij met de luxe van nu 50 jaar terug zetten met enkel datgene wat er toen was zitten alle psychiatrische instellingen vol.
 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  Beter voorkomen dan genezen : beheer zoveel mogelijk je eigen tijd en mogelijkheden. Laat je vooral niet afjakkeren of onder druk zetten in deze op hol geslagen maatschappij. Wees content met wat je alles wat hebt, blijf ver weg van alle sociale media, leef in harmonie met de natuur en zoek enkele leuke hobby's om te herbronnen.
 1. “Acht gratis sessies bij de psycholoog voor zelfstandigen”: steunpakket op tafel voor mentaal zwaar door coronacrisis getroffen groepen

  “Acht gratis sessies bij de psycholoog voor zelfstandi­gen”: steunpak­ket op tafel voor mentaal zwaar door coronacri­sis getroffen groepen

  De ‘taskforce kwetsbare groepen’ van minister van Maatschappelijke Integratie Karine Lalieux (PS) heeft een voorstel klaar om de meest verzwakte personen door de coronacrisis te helpen. Het gaat om een pakket van 75 miljoen euro, waarin onder meer sprake is van psychologische hulp voor zelfstandigen. Het plan kreeg donderdag principieel groen licht op de Kern, maar de concrete modaliteiten moeten nog worden uitgewerkt.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees