Volledig scherm
PREMIUM
© Universal Images Group

Wat is het lichamelijke en psychologische effect van een abortus op je lichaam? Arts geeft uitleg

Het abortusthema is niet weg te slaan uit de actualiteit. Over het uitbreiden van de wettelijk toegelaten termijn wordt stevig gediscussieerd. Maar hoe gaat een abortus er eigenlijk aan toe en wat is de psychologische en lichamelijke impact ervan? Wij vroegen het aan abortusarts Sven Todts. “Eén op de zes Belgische vrouwen ondergaat ooit een abortus.”

 1. Slangen op maandag. Er is in ons gepolariseerd en vermolmd politieke landschap geen plaats meer voor een debat over abortus
  PREMIUM

  Slangen op maandag. Er is in ons gepolari­seerd en vermolmd politieke landschap geen plaats meer voor een debat over abortus

  Ik ben geen fan van abortus, maar is iemand dat? Met de verlenging van de termijn van 12 naar 18 weken naderen we het middelpunt van de zwangerschap op amper twee weken. Een abortus is dan niet langer een medische ingreep, maar een geforceerde bevalling. Iedere abortus is er in die omstandigheden één te veel. Maar de vraag is hoe je het aantal naar beneden krijgt?
 2. Feministische militanten bekladden hoofdkwartier N-VA, ook tags bij FOD Justitie

  Feministi­sche militanten bekladden hoofdkwar­tier N-VA, ook tags bij FOD Justitie

  Een groep feministische militanten heeft afgelopen nacht de gevel van het N-VA-hoofdkwartier in Brussel beklad. Ze wilden daarmee protesteren tegen het wetsvoorstel waarmee Kamerleden Valerie Van Peel (N-VA) en John Crombez (sp.a) baby's die in een problematische gezinssituatie geboren worden, willen beschermen. Ze protesteren ook tegen het uitstel van de wettekst die het recht op abortus uitbreidt. Dat uitstel kwam er met steun van N-VA. De politie kreeg ook een klacht over tags op de gevel van de FOD Justitie.
 1. Tientonner probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner probeert bestelwa­gen van de weg te rammen

 2. Astronaut toont adembenemend zicht vanuit SpaceX Crew Dragon
  Play

  Astronaut toont adembene­mend zicht vanuit SpaceX Crew Dragon